LHV liising ootab korralikku kasvuaastat

1706-aripaev 10. aprill 2014, 11:37

Eelmisel aastal 15 miljoni eurose käibe teinud LHV liising ootab tänavu müügimahu kasvu.

LHV liisingu osakonna juht Erki Link rääkis, et järjest enam on liisinguvara hulgas rasketehnikat ja seadmeid. „2013. aasta müügimahuks kujunes 15 miljonit eurot ja olulise lisatõuke mahtude kasvamisele andis teisest poolaastast käivitatud kommertssõidukite ja rasketehnika finantseerimine. See kasvatas müügimahtu rohkem kui poole võrra võrreldes esimese poolaastaga,“ täpsustas Erki Link.

2014. aasta esimese kolme kuuga kujunes uusmüügi käibeks 3,9 miljonit eurot ja Lingi sõnul annab see põhjust oodata eelmisest aastast suuremat müügiedu.

LHV liisingulepingute arv portfellis tõusis 2013. aasta  lõpuks 883-ni, märtsi keskel ületas portfellis olevate lepingute arv ümmarguse 1000 piiri. LHV liisinguportfell kasvas märtsi lõpuks 17,6 miljoni euroni.

„Valdavalt finantseerime kasutatud varasid, kuid iga kolmas liisingulepingu ese on uus,“ tutvustas Erki Link. Kõige suurema osa liisitud varast moodustasid eelmisel aastal sõiduautod ja kaubikud (61%) ning veoautod ja haagised (25%). Pärast rasketehnika liisimise võimaluse lisandumist kogub hoogu ka seadmete, metsatehnika, ehitustehnika ja põllumajandustehnika liisimine.

LHV Pank pakub liisingut alates 2012. aasta septembrist. LHV Group on suurim Eesti kapitalil põhinev finantskontsern, mille peamisteks tütarettevõteteks on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHV-s töötab üle 200 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 50 000 kliendi. LHV pensionifondidel on rohkem kui 127 000 klienti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. April 2014, 11:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing