Sarkozy sai süüdistuse

Sirje Rank 02. juuli 2014, 10:43

Endine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy sai süüdistuse korruptsioonis ja mõjuvõimu kuritarvitamises.

Telekanalid näitasid, kuidas Sarkozy täna hommikul 15 tundi väldanud küsitlemise järel Nanterre'i kohtumajast lahkus. Küsitlus keskendus sellele, kas ekspresident ja tema advokaat said osadelt kohtunikelt infot Sarkozy presidendikampaania rahastamise osas algatatud juurdluste kohta, kirjutas Bloomberg.

Sarkozy lubas poliitikast lahkuda, kui ta 2012. aastal Francois Hollande'ile presidendivalimistel alla jäi. Tänavu on ta aga mõista andnud, et võib 2017. aasta presidendivalimistel uuesti üritada.

Kokku on endise presidendi suhtes algatatud kolm juurdlust. Uuritakse, kas Sarkozy sai presidendikampaaniaks illegaalselt raha Liibüa endiselt diktaatorilt Muammar Qaddafilt, millistel asjaoludel sai Sarkozy väidetavalt raha L’Oreal SA pärijannalt Liliane Bettencourt'ilt ning milline oli endise presidendi roll endise rahandusministri Christine Lagarde'i otsuses lahendada kommertsvaidlus Sarkozy kampaaniat toetanud ärimehe Bernard Tapie'ga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2014, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing