Kakko: GrabCAD on Eesti äriinglite seni suurim tehing

18. september 2014, 00:00

Eesti idufirma GrabCADi üleeile avalikuks saanud müügitehing rõhutab, kui kriitiline on äriinglite roll innovaatiliste ettevõtete arengus, leidis Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) tegevjuht Heidi Kakko.

“GrabCADi müügitehing on seni suurim exit Eesti riskikapitali ja äriinglite jaoks. Kindlasti annab EstBANi asutajaliikme Marek Kiisa (GrabCADi esimene investor – toim) edulugu hoogu juurde kõigile Eesti äriinglitele, mis on juba praegu ­Euroopa aktiivseimaid, kui vaadata äriinglite investeeringute mahtu elaniku kohta,” rääkis Kakko. Ta lisas, et antud juhul on tegemist Eesti riikliku riskikapitali väga noore ehk 7aastase tegevuse rollimudeliga, kuidas riigi ja erainvestorite koostöös saab targa majanduse arendamisele kaasa aidata, ning kindlasti on sarnaseid tehinguid lähiaastail juurde tulemas.

Heidi Kakko on Arengufondi endine töötaja. Ta juhtis seal investeeringute divisjoni ja ehitas üles Eesti seni ainsa varase faasi institutsionaalse investori ASi SmartCap, mille kaudu teeb Arengufond oma investeeringuid.

Äripäev kirjutas eile, et USA firma Stratasys ostis Eesti idufirma GrabCAD. Hinnanguliselt võib tehingu väärtust olla 70–80 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2014, 20:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing