17. september 2014
Jaga lugu:

Kakko: GrabCAD on Eesti äriinglite seni suurim tehing

Eesti idufirma GrabCADi üleeile avalikuks saanud müügitehing rõhutab, kui kriitiline on äriinglite roll innovaatiliste ettevõtete arengus, leidis Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) tegevjuht Heidi Kakko.

“GrabCADi müügitehing on seni suurim exit Eesti riskikapitali ja äriinglite jaoks. Kindlasti annab EstBANi asutajaliikme Marek Kiisa (GrabCADi esimene investor – toim) edulugu hoogu juurde kõigile Eesti äriinglitele, mis on juba praegu ­Euroopa aktiivseimaid, kui vaadata äriinglite investeeringute mahtu elaniku kohta,” rääkis Kakko. Ta lisas, et antud juhul on tegemist Eesti riikliku riskikapitali väga noore ehk 7aastase tegevuse rollimudeliga, kuidas riigi ja erainvestorite koostöös saab targa majanduse arendamisele kaasa aidata, ning kindlasti on sarnaseid tehinguid lähiaastail juurde tulemas.

Heidi Kakko on Arengufondi endine töötaja. Ta juhtis seal investeeringute divisjoni ja ehitas üles Eesti seni ainsa varase faasi institutsionaalse investori ASi SmartCap, mille kaudu teeb Arengufond oma investeeringuid.

Äripäev kirjutas eile, et USA firma Stratasys ostis Eesti idufirma GrabCAD. Hinnanguliselt võib tehingu väärtust olla 70–80 miljonit eurot.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt