• Jaga lugu:

  Kakko: GrabCAD on Eesti äriinglite seni suurim tehing

  Eesti idufirma GrabCADi üleeile avalikuks saanud müügitehing rõhutab, kui kriitiline on äriinglite roll innovaatiliste ettevõtete arengus, leidis Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) tegevjuht Heidi Kakko.

  “GrabCADi müügitehing on seni suurim exit Eesti riskikapitali ja äriinglite jaoks. Kindlasti annab EstBANi asutajaliikme Marek Kiisa (GrabCADi esimene investor – toim) edulugu hoogu juurde kõigile Eesti äriinglitele, mis on juba praegu ­Euroopa aktiivseimaid, kui vaadata äriinglite investeeringute mahtu elaniku kohta,” rääkis Kakko. Ta lisas, et antud juhul on tegemist Eesti riikliku riskikapitali väga noore ehk 7aastase tegevuse rollimudeliga, kuidas riigi ja erainvestorite koostöös saab targa majanduse arendamisele kaasa aidata, ning kindlasti on sarnaseid tehinguid lähiaastail juurde tulemas.
  Heidi Kakko on Arengufondi endine töötaja. Ta juhtis seal investeeringute divisjoni ja ehitas üles Eesti seni ainsa varase faasi institutsionaalse investori ASi SmartCap, mille kaudu teeb Arengufond oma investeeringuid.
  Äripäev kirjutas eile, et USA firma Stratasys ostis Eesti idufirma GrabCAD. Hinnanguliselt võib tehingu väärtust olla 70–80 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.