Äripäev • 1. veebruar 2018 kell 11:30

Soomet ähvardab uus pangastreik

Nordea kontor Helsingis.  Foto: Reuters/Scanpix

Soomes reedel aset leidva poliitilise streigi kõrval, mis toob segaduse liiklusesse ja paneb seisma terasetootja Outukumpu tehase ja kaevandustööd, ähvardab riiki ka pangandustöötajate töövaidlusest põhjustatud streik, kirjutab Talouseläma.

Väljaande teada kavatsevad pangatöötajad reedel tagasi lükata lepitaja pakutud lahenduse. Nordea panga töötajate ametiühing Nousu ja ametiühing Pro ei ole rahul selles pakutud nädalavahetuse töö hulga ja selle korraldamise viisiga. Töötajate hinnangul ei ole lahendus tasakaalus.

Osapooled pole nõus praegu valgustama, kuidas nad edasi toimivad ja lubavad asja juurde homme kell 11 tagasi tulla.

Töövaidlus puudutab peamiselt nädalavahetusel tehtavat tööd. Tööandja tahab nädalavahetuse töö korraldada põhiliselt vabatahtlike abiga, aga kui neid ei ole, siis kohustada tööd tegema kedagi teist, enne personaliga nõu pidades. Töötajad pole rahul, et tööandja võib segada nende vaba aja plaane, kohustades neid lühikese etteteatamisajaga nädalavahetusel tööle. Samuti pelgavad nad, et nädalavahetuse töömaht kasvab.

Hetkel kuum