Äripäev • 22. veebruar 2018 kell 8:00

Venemaa ei luba osasid ameeriklasi presidendivalimisi vaatlema

Venemaa presidendivalimistele ei lubata vaatlejateks diplomaatilise taustaga ameeriklasi.   Foto: EPA

Ameerika diplomaadid ja välisteenistuse töötajad ei saa luba osaleda vaatlejana Venemaa presidendivalimistel, vahendas täna Interfax.

Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov ütles, et loomulikult saavad valimisi vaadelda kõik vastavaid ülesandeid täitvad USA kodanikud, kes on riigis demokraatlike ja inimõiguste organisatsioonide koosseisus.

„Mis aga puudutab Ameerika diplomaate ja välisteenistuste töötajaid Vene Föderatsioonis, siis neid selle protsessi lähedale ei lasta, sest 2016. aasta USA presidendivalimistel öeldi Venemaa välisteenistuse liikmetele samasugusest võimalusest ära,“ selgitas ministri asetäitja.

Ta lisas, et otsus ei puuduta OSCE ja ÜRO missiooniga Venemaale saabuvaid USA kodanikke.

Hetkel kuum