Äripäev • 23. märts 2018 kell 10:07

Soomlaste Alko maadleb müügilangusega

Soome alkoholipoodide kett Alko  Foto: EPA

Soome riikliku alkoholimüüja Alko müük on pärast uue alkoholiseaduse jõustumist kukkunud miljonite liitrite võrra, vahendas Yle. Alko kavatseb uues olukorras oma tootevaliku üle vaadata ning arvestada rohkem klientide soovidega.

Riikliku alkoholimüüja Alko müük on aasta algusest märkimisväärselt kukkunud - langus on 7%, mis teeb liitriarvestuses kokku üle kuue miljoni liitri. Languse põhjusena nähakse detsembri algusest kehtima hakanud uut alkoholiseadust, mille tagajärjel kallines õlu 27%, siider 12% ja long dringid 39% võrra.

Alko kavatseb müügilangust korvata ümberkorraldustega kauplusteketis ning vaadata üle kaubavalik, võttes rohkem arvesse klientide eelistusi.

Sel aastal on Alkol kavas Soomes avada neli uut kauplust, kolm Helslingi piirkonnas ja üks Tamperes.

Hetkel kuum