25 juuli 2018

Londoni taksojuhid kaaluvad Uberi vastu hagi

Londoni taksojuhid kaaluvad seoses Uberi ajutise tegevusloa pikendamisega võimalusi minna sõidujagamisteenuse vastu kohtusse, vahendab Reuters.

See pole esimene kord, kui Londoni taksojuhid Uberi vastu protestivad. Pildil on taksojuhtide protest Londonis 2016. aasta veebruaris.   Foto: Reuters/Scanpix

Sky Newsi teatel võivad kohtukulud Uberile maksma minna kuni 1,25 miljardit naela (1,4 miljardit eurot).

Londoni taksojuhtide liidu esindaja kinnitas, et on hagi esitamist arutanud advokaatidega. „Meie poole on pöördunud liikmed, et uurida, millised on võimalused esitada kõigi taksojuhtide nimel Uberi vastu hagi,“ ütles ühenduse peasekretär Steve McNamara. „Oleme õigusnõustamise algusjärgus, uurime võimalusi.“

Sky Newsi teatel heidab taksojuhtide liit ette, et 25 000 Londoni taksojuhti on viimase viie aasta jooksul Uberi tõttu ilma jäänud umbes 10 000 naelast aastas. Uber seda ega võimalikku kohtuasja kommenteerida ei soovinud.

Pärast seda, kui Londoni transpordiamet ei uuendanud läinud septembris nende tegevusluba, võttis Uber läinud kuul „tingimisi kehtiva“ litsentsi, et linnas edasi tegutseda. Amet tõi loast keeldumise põhjenduseks, et ettevõte rikkus ohutus- ja turvanõudeid, kui jättis teatamata juhtide kriminaalrikkumistest ja ning puuduvatest tervisetõenditest.

Londoni transpordiametiga peab aktiivselt läbirääkimisi ka Eesti sõidujagamisteenus Taxify, kes on juba pikemat aega üritanud seal tegevusluba saada. Möödunud aasta septembris keelati Taxifyl Londoni turul tegutsemine litsentsi puudumise tõttu.

Juuni lõpus ütles Taxify kommunikatsioonijuht Marek Unt Äripäevale, et Uberi kohta tehtud otsus oli Taxifyle hea uudis, sest annab kindlust selles, et Taxify suund on õige. "Uberi otsuse valguses on hea näha, et Londoni transpordiameti ootused vastavad sellele, millele Taxify keskendub: turvalisus, vastutustundlikkus," ütles Unt.

Hetkel kuum