Äripäev • 24. jaanuar 2019 kell 6:07

Tuuleenergia valdkond sai uue juhatuse

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon valis teisipäeval toimunud üldkoosolekul uued juhatuse liikmed, teatas assotsiatsioon.

Enefit Greeni ASi juhatuse esimees Aavo Kärmas.  Foto: Andras Kralla

Juhatuses on Enefit Greeni ASi juhatuse esimees Aavo Kärmas, Empower ASi juhatuse liige Jaanis Järvet ning Baltic Wind Energy OÜ juht Peeter Kukk. Juhatuse esimeheks sai Aavo Kärmas.

Kärmas ütles, et kui lõppenud aastal ehitati Eestisse uusi päikesepaneele umbes 100 MW ulatuses, siis ei lisandunud mitte ühtegi tuuleparki. Ta lisas, et Eestis on väga head tuuleolud nii maismaal kui ka meres ning samas ambitsioonikad taastuvenergia eesmärgid, mille poole liikumisel peaks kindlasti senisest rohkem tuuleenergiat kasutusele võtma.

Vaja on toetusi

„Taastuvenergia arendajatele on kahtlemata vajalik, et regulatsioon oleks selge ja paigas. Uus elektrituruseadus näeb ette, et Eestis minnakse taastuvenergia arendamisele üle ilma igasuguse toetuse maksmiseta. Kui see ei osutu tulemuslikuks, hakkab riik kord aastas korraldama toetuste vähempakkumisi. See selgub aga alles 2019. aasta lõpuks, millistest allikatest, millal ja kui palju soovib riik taastuvenergiast elektri tootmist 2030. aastaks Eestisse juurde tekitada,“ rääkis Kärmas.

Eelmises juhatuses olid Martin Kruus, Innar Kaasik ja Peep Siitam.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon loodi 2001. aastal eesmärgiga edendada tuulest elektri tootmist Eestis. Täna on assotsiatsioonis 22 liiget, kellele kuulub ligi 95 % ehk 293,5 MW Eestis installeeritud tuulikute koguvõimsusest (310 MW).

Hetkel kuum