Äripäev • 12 jaanuar 2020

Raadiohommikus: tänavused tehnikaimed USA visioonimessilt CES 2020

Sellest, kas painduvad käekellade akud on tänavuse CESi üks silmapaistvatest lahendustest, kuuleb esmaspäevases hommikuprogrammis.  Foto: Reuters/Scanpix

Esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime reedel lõppenud uue tehnoloogiakümnendi avanud USA tarbeelektroonikamessist CES 2020.

USA turg on endiselt üks juhtivaid tehnoloogiatarbijaid, mistõttu on Las Vegases igal aastal kohal nii tehnoloogiahiiud kui ka tihti veidrate lahendustega turule murdjaid. Tänavustest edulugudest ja silmapaistvatest leiutistest teeb kokkuvõtte tehnikaportaali Geenius peatoimetaja Martin Mets.

Samuti tuleb juttu pensionifondidega seotud teadlikkusest ja Linnamäe hüdroelektrijaama saatusest.

Saadet juhivad Allan Rajavee ja Priit Pokk.

11.00–12.00 "Kuum tool". Saates vastavad pangaliidu rahapesu toimkonna juht Aivar Paul ja rahapesu tõkestava idufirma Salv looja Taavi Tamkivi küsimusele, kas rahapesuhirmus pangad on läinud maksete kontrollimisega üle piiri.

Saadet juhib Marge Väikenurm.

12.00–13.00 "Juhtimislabor". Sel korral kõlab saates Kati Tikenbergi ja Signe Kiiski ettekanne Juhtimislabori seminarilt, milles nad väitlevad, kas töötajate hoidmisega on üldse mõtet vaeva näha. Juttu tuleb sellest, kuidas kohaneda uue reaalsusega, kus töötajate voolavus ei ole negatiivne nähtus, mida peaks miinimumini viia. Kuna inimesed tahavad vähem pikalt ühes ettevõttes töötada, siis pole neid ka mõtet jõuga aastaid kinni hoida.

13.00–14.00 "Tööstusuudised eetris". Saade keskendub majade tootmisele. Külas on peegelklaasidega väikemaju tootva ÖÖD OÜ juht ja asutaja Andreas Tiik, kellega on juttu nii peegelklaasidega maja algusloost kui ka tootearendusest, aga ka tootmise käivitamisest, välisturgudest ja tulevikuplaanidest. Peatume ka teemal, mis puudutab toote kopeerimist.

Saadet juhib Harro Puusild.

15.00–16.00 "Lavajutud". Saade on salvestatud konverentsil "Tööstuse äriplaan".

Esimesena kõneleb Heavy Industry Estonia OÜ tegevjuht Marko Laving. Jutuks tuleb E-Profiili pärand: unikaalne masinapark, tugevad valdkonna spetsialistid, regiooni suurimad kliendid. Kuidas on turuolukord muutunud? Milliseid võimalusi, ohte ja riske ettevõte järgmisel aastal näeb?

Teisena saab sõna OÜ Tarmetec juhatuse liige Toomas Lepp. Millisena näeb ettevõte tööstussektori olukorda – kas eksport on ohus? Mis ootab ees masina- ja metallitööstust? Millest lähtub ettevõte järgmise aasta plaane tehes – millised on ohud, riskid ja võimalused?

Moderaator on Urmas Vaino.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum