Mait Kraun • 31. juuli 2017 kell 20:57

USA aktsiaturud kallinesid neljandat kuud järjest

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud olid täna langemas, vaatamata sellele, et juuli lõikes tõusid turud tublisti, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks oli päeva jooksul vahel plussis ja vahel miinuses, kauplemisaktiivsus oli tavapärasest madalam. Juulis kallines indeks juba neljandat kuud järjest. Euroopa aktsiad juuli lõikes aga langesid. Vase hind tõusis kahe aasta kõrgeima tasemeni ning rauamaak kallines järsult. Dollar odavnes juulis 2,6 protsenti ning WTI toornafta tõusis üle 50 dollari esmakordselt alates maist.

Käimas on ka tulemuste hooaeg. Apple, Tesla, Berkshire Hathaway ja Toyota teatavad oma tulemused sellel nädalal. HSBC panga teise kvartali tulemused ületasid analüütikute ootusi, tegevjuht Stuart Gulliver teatas käibeprognooside tõstmisest ning kulude vähendamisest. Ühtlasi plaanib pank teha 2 miljardi dollari eest aktsiate tagasioste.

S&P 500 indeks langes vähem kui 0,1protsendi võrra ning lõpetas päeva 2470 punktil. Juulis tõusis indeks 1,9 protsenti. Nasdaq Composite kukkus 0,5 protsenti, kuises võrdluses lisas indeks 4,1 protsenti. Stoxx Europe 600 odavnes 0,1 protsenti ning indeks odavnes juba teist kuud järjest.

WTI toornafta kallines 1,1 protsenti ja barrel maksab 50,25 dollarit, viimati ületas WTI 50 dollari taseme mais. Kulla hind tõusis vähem kui 0,1 protsenti, 1270 dollarini untsist.

Hetkel kuum