Kindel käitumismuster, mis toob börsidel kaubeldes hävingu

LHV vanemmaakler Nelli Janson  Foto: Raul_Mee
investor Toomas • 16. november 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Inimloomuses on teatud tüüpvead, mida korrates on peaaegu et kindel börsidel kaubeldes raha kaotamine – siiski annab paari lihtsa nipi abil täielikku hävingut vältida, rääkis LHV vanemmaakler Nelli Janson minu korraldatud raamatuesitlusel.

„Inimloomus ei muutu mitte kunagi, seda sõltumata rahvusest ega ajast – inimene reageerib ja käitub sarnastes olukordades ühtemoodi,“ märkis Janson raamatu „Aktsiamänguri pihtimus“ esitlusel. „Nii on ka vigadega, inimene ei taha teiste vigadest õppida, vaid tahab ise need ära teha, samuti on igaüks veendunud, et on keskmisest parem autojuht või kaupleja.“

Seda artiklit näevad Äripäeva tellijad.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas