• Jaga lugu:

  Analüütikud: uus tollitariif vähendaks Apple'i kasumit 2–6%

  Apple iPhone XR telefon Prantsusmaal. Foto: SYSPEO/SIPA

  USA aktsiaanalüütikud on välja arvutanud, et juhul kui USA valitsus seaks Apple'i Hiinas toodetud kaupadele 10- kuni 25protsendilise tollimaksu, vähendaks see Apple'i järgmise aasta kasumit 2,5–6,4%.

  USA president Donald Trump tõi intervjuus Wall Street Journalile välja, et USA võib kehtestada Apple’i telefonidele ja arvutitele 10%se imporditariifi. „Ma võin seada selle 10% peale ning inimesed saaksid sellega väga hästi hakkama,“ ütles Trump ajalehele, vahendab Yahoo Finance.
  Varahaldusfirma Baird Capital arvutas välja, et kui panna 10%-line tariif Apple’i toodetele, mida see impordib Hiinast, siis see toob vähemalt 10%-lise negatiivse mõju tarbijate nõudluses USAs. Bairdi arvutuste kohaselt vähendab USA toodetest saadava käibe 5%-line vähenemine seoses nõudluse elastsuse mõjuga Apple’i aktsiapõhist kasumit ligikaudu 0,25–0,30 dollari võrra. Juhul kui 10%-line tariif läheks käiku, vähendaks see Apple’i 2019. aasta kasumiprognoosi 13 dollarini aktsia kohta praeguselt 13,57dollariliselt prognoosilt.
  Apple’i aktsia hind langes täna selle uudise mõjul esialgu 1,8%, mis tõi Apple’i novembris tehtud languse üle 20% peale, vahendab CNBC.
  Šveitsi pank UBS andis teada, et kui Trump paneks Hiina tollitariifi 25% peale, mida ta on samuti ähvardanud, vähendaks see Apple’i kasumit 3,8 miljardit dollarit ehk 0,83 dollarit aktsia kohta ehk see vähendaks varasemat kasumiprognoosi 6,4% võrra. 10%-lise tariifi puhul väheneks Apple’i aktsiapõhine kasum 0,33 dollari võrra nende praeguse 13,06dollarilise majandusaasta kasumiprognoosiga võrreldes (mõju 2,5%).
  Wedbushi analüüsimaja usub, et kõige tõenäolisemalt on Trumpi sellise sõnavõtu näol siiski tegemist järjekordse osaga tema laiemast strateegiast läbirääkimistel Hiinaga, vahendab CNBC.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.