Riigikontroll: vallad ei valva ehitamist

Kristina Traks 29. november 2007, 00:00

Mitte ükski riigikontrolli valimisse kuulunud vald ei teinud omavolilise ehitamise üle regulaarset järelevalvet. Omavoliliste ja ebaseaduslike ehitiste avastamisega seoses nähti vähem probleeme Tallinna-lähedastes omavalitsustes, kus ehitusega tegelevaid ametnikke on rohkem.

Seevastu näiteks Otepää ja Ülenurme vallas, kus ehitussurve on viimastel aastatel mitmekordistunud, ei kontrollita vee äärde ehitamist peaaegu üldse. Samuti suure arendussurvega Ridala vallas, kus kogu ehitus- ja planeerimisvaldkonna eest vastutas auditeerimise ajal abivallavanem.

Paljudes omavalitsustes tehakse ehitusloa väljastamise ja kasutusloa andmise vahel ehitusjärelevalvet ainult juhuslikult või ei tehta üldse. Ka omavolilisi ehitisi avastatakse enamikus valdades juhuslikult, kui keegi on esitanud kaebuse või kui vallaametnik juhtub ehitatavast hoonest mööda sõitma.

Omavalitsustele saadetud küsitlusest selgus, et süstemaatilist kontrolli tehakse vähem kui veerandis valdadest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing