Katre Pilvinski • 24. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tuhande inimese koondamise jutt oli kõigest illustratsioon

Kaasik kommenteeris oma varasemat tsitaati, et kui Eesti Energia tahaks saavutada aastas 200 miljonit krooni kokkuhoidu palgakuludes, peaks firma koondama tuhat inimest, oli tema eesmärk vaid illustreerida numbrit 200 miljonit krooni.

"Kui ma poleks juurde öelnud, et tuhat töötajat koondatakse, poleks järeldus levinud," sõnas ta. "Meil pole sahtlis nimekirja tuhande koondatava nimega," ütles Kaasik ja lisas, et neil pole iga viies inimene üle. "Siis oleks meil ka ju väiksem tootmisvõimsus," lisas ta.

Kaasik märkis, et selleks, et leida efektiivsust, tuleb tarvitusele võtta uusi meetodeid. "Põlevkivi oleme üliefektiivselt kaevandanud, kuid peame leidma veel efektiivsema kaevandamise meetodeid," rääkis ta.

Juhatuse liige märkis, et uus majandusaasta algab ja ettevõte peab kaaluma, mida muuta. "Sel aastal peame kindlasti midagi teisiti tegema hakkama," rõhutas Kaasik.

Eesti Energia juht Sandor Liive ei soovinud Kaasiku tsitaati koondamise kohta kommenteerida ning arvas, et kolleeg peab ise oma mõtteavaldust põhjendama.

Eelmisel nädalal teatas energiafirma, et kui kinnitatakse konkurentsiametis viimasel kooskõlastusringil olevad hinnataotlused, tõuseb Eesti elektri hind kliendile 5 protsenti. See lõpetaks seitse kuud väldanud pingelised läbirääkimised. Uued hinnad hakkavad kehtima 1. juulil.

Konkurentsiameti üldosakonna juhataja Margus Kasepalu ütles, et Eesti Energia ei saa tuhandet inimest koondada. "Ei saa pahaks panna emotsioonide väljendamist," märkis Kasepalu. "Neid inimesi ei saakski ju ära koondada, see töö tuleb ära teha."

Kasepalu sõnul on normaalne, et Eesti Energia vaatab oma kulusid üle ning otsib efektiivsemaid lahendusi.

Kasepalu lisas, kuna Eesti Energia on monopoolne ettevõte, siis on konkurentsiameti ülesanne nende kuludel silma peal hoida, muidu võib lõputult kulusid suurendada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt