Kadri Jakobson • 21. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Maksumaksja maksab esileedi maratonisõidud

Vaid osalustasu maksab Evelin Ilves ise, kinnitati vabariigi presidendi kantseleist.

Evelin Ilves on viimasel ajal meedias põhiliselt rääkinud oma spordiharrastustest ja lemmikalast rulluisutamisest. Ta on osalenud kahel rulluisumaratonil Berliinis ja ühel maratonil Šveitsis.

"Osalustasu presidendi kantselei ei maksa, oleme tasunud lennupiletite ja majutuse eest kokku summas 29 024 krooni. Viimane kord Berliinis täitis Evelin Ilves ka mitmeid esinduskohustusi," öeldi presidendi kantseleist.

Küsimusele, kui palju kulub kantseleil raha presidendiproua eratreeneritele ja eratreeningutele, samuti esileedi spordivarustusele, vastati presidendi kantseleist: "Presidendi kantselei on ostnud spordiklubilt Fittest riigipea personaaltreeningute plaanide koostamise ja nõustamise teenust 17 110 krooni eest. Personaalset spordivarustust ei ole ostetud, kinnitati kantseleist."

Selle aasta mais on presidendi kantselei riigihanke korras ostnud firmalt Fysioline Eesti presidendi kantseleisse spordiinventari kokku 181 000 krooni eest.

Spordiinventari kasutavad kõik kantselei töötajad

"Tegemist on spordiinventariga: kangisurumise pink, seljavenituspink, reguleeritavad ristiveo plokid, ülatõmbe plokk, jooksutrenažöör. Spordiinventari kasutavad presidendi kantselei töötajad ning riigipea ja kantselei turvalisuse tagamisega seotud julgestuspolitsei ametnikud. Seda saavad soovi korral kasutada ka vabariigi president ja Evelin Ilves," vastati kantseleist.

Erika Salumäe, riigikogu liige

Kui see tõesti tõele vastab, et maksumaksja presidendiproua sportliku vormi kinni maksab, siis mina toetan igal juhul sellist sportlikku eeskuju. Maksumaksja maksab palju nõmedamaid asju kinni, see pole minu arvates küll midagi halba, kui meil on eeskuju olemas.

Meelis Atonen, Eesti Posti nõukogu esimees ja spordihuviline

Jumal tänatud, et ta ei käi maksumaksja raha eest gourmet-matkadel või millelgi veel hullemal. Ei taha küll presidendiprouat õigustada, aga kui vaadata, et maksumaksja raha on kulutatud, siis pole see kõige halvem variant. Iseenesest need on ikka lõbud, mida inimene peaks ise tasuma. Kui ma pole käinud oma ametikohta esindamas, siis on loogiline, kui igaüks maksab oma arved ise. Kui ühtivad töö ja erasõit, siis peaks neid kulusid jagama.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt