Omanikud: Tallinna Vesi puges linna selja taha peitu

Kadrin Karner 16. juuni 2011, 17:15

Harju Maakohus tegi täna määruse, millega otsustas tagasi lükata tarbijate kaebuse Tallinna Vee vastu. Omanike Keskliidu volikogu liige Priit Värgi sõnul puges Tallinna Vesi pealinna selja taha peitu.

Hagiga nõuti 2008. aasta eest ülemääraselt kõrge vee hinna eest makstud raha tagastamist.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul puges Tallinna Vesi sisuliselt linna selja taha peitu. Kohus jõudis seisukohale, et vee hinna eest vastutab selle kooskõlastanud linn, mitte tegelikku tulu teeninud veemonopol.

Õnneks on kohtumenetluse kestel võetud vastu monopolide ohjeldamise seadus ning veehiiul pole enam võimalik juriidiliste nüansside ja linna selja taha peitu pugeda. Vee-ettevõtja vastutab pärast monopolide ohjeldamise seaduse vastuvõtmist täielikult oma hinnakujunduse eest ning seega kaalub liit hagi uuendamist ning toomist monopolide ohjeldamise järgsesse aega - käesolevasse aastasse.
 
Tallinna vesi püüab oma PR-tegevusega vett segada, tegelikkuses rikutakse tänasel päeval nii konkurentsiseadust, kui ka ühisveevärgi - ja kanalisatsioonialaseid regulatsioone. Varasemalt on nii konkurentsiamet, õiguskantsler, kui ka teised institutsioonid viidanud, et Tallinna veetariifid ei vasta seadusele ning neid tuleb alandada 25-30%.
 
Omanike Keskliidu hinnangul on ka konkurentsiametil viimane aeg tegutseda ja veerandi võrra koduomanike veearvet alandada kehtestades selleks ajutised veehinnad. Täna kontrollib rahavoogu Tallinna Vesi ning iga päev venitamist põhjustab tarbijatele otsest kahju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2011, 17:15
Otsi:

Ava täpsem otsing