Nordea soovitab keskpankureid ja poliitikuid jälgida

Birjo Must 03. august 2011, 12:35

Keskpankurid ja poliitikud suudavad oma tegevuse ja sõnavõttudega turge mõjutada ning seega tuleb neid jälgida.

„Arvestades USA võla limiidi tõstmise ümber toimunut, olid turuosalised nii aktsia- kui ka intressiturgude suhtes ettevaatlikult meelestatud ning jahtuvale majandusele viitavate numbrite taustal kuu lõpus pigem languses,“ kommenteeris Mäemets möödunud kuul maailma turgudel toimunut.

Tooraine turge toetas Mäemetsa sõnul Aasiast, eelkõige Hiinast, pärinev nõudlus ning see ilmselt aitaski parema tulemuseni.

„Tõstetud võlalimiit ei sunni USA-d kohestele kärbetele ning Euroopas on astutud samme võlakriisi ohjeldamiseks, mis kahepeale kokku säästab turge paanikast,“ rääkis Mäemets. Samas viitavad tema kinnitusel majandusnäitajad kasvu aeglustumisele, mis võib aktsiaturge lähitulevikus pigem surve all hoida.

"Et nii keskpankurid kui poliitikud suudavad oma tegevuse ja sõnavõttudega turge olulisel määral mõjutada, tuleb ka nende tegemisi hoolega jälgida," lisas ta.

Juulis edestas tooraine esimest korda kolme kuu jooksul aktsiaid, võlakirju ja dollarit. Ootused, et Hiina õitsev majandus hoogustab nõudlust toormaterjalide järele, ületasid USA ja Euroopa võlakriisist tulenevaid muresid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing