Koit Brinkmann • 21. september 2012 kell 4:03

Poliitik Rain Rosimannus siseneb ärisse

Aastaid Reformierakonna poliitikat ja strateegiaid kujundanud, nüüd ametlikult suurest poliitikast taandunud Rain Rosimannus on jõudsalt laiendamas oma ärilist haaret.

Lisaks varasematele osalustele kaabeltelevisiooni- ja konsultatsiooniäris on sel aastal lisandunud kiirabiautode ja reisibusside ümberehitamise vahendamine, kütuselisandite ja määrdeainete müük, kinnisvara jm.

"Ta on asjalik inimene ja temast oleks igas ettevõttes kasu," kiidab Rosimannust äripartnerist sõber Urmas Türk.

Selle aasta aprillis omandas Rosimannusele kuuluv Väädi OÜ pool kiirabiautode ja busside ümberehitamist vahendavas firmas Dokto Baltic. "Rain reaalselt osaleb juhtimises ja ühiselt mõtleme ideid. Suhtlemine, läbirääkimised ja strateegiad on tema pool," räägib ettevõtte teine omanik Erki Siitan.

Küsimustele tema äride kohta vastas Rosimannus Äripäevale järgmist: "Arvestades Äripäeva poolt varem minu kohta kokkukirjutatut võiksin anda heatahtliku soovituse - aga mõelge ise välja mingi lugu, nii nagu te tegite siis, kui avaldasite järjepanu täielikku valet, et minust saab Eesti Energia nõukogu esimees, Eesti Raudtee juhatuse esimees, et ma olen Väo soojuselektrijaama salaosanik või et mul on pistmist mingite fosforiidiuuringutega. Ma ei tea, kas need olid teie toimetuse enda fantaasia viljad või trükkisite sileda toruna ära mõne tolleaegse poliitilise konkurendi või PR-kontori sosinaid, aga küsiksin heatahtlikult - milleks nüüdki seda harjumuspärast faktivaba stiili muuta? Mina omalt poolt vabandan Äripäeva ees siiralt, et olen elanud valesti ega ole ühelegi teie toimetuses välja mõeldud "väärtushinnangule" suutnud pakkuda faktilist kinnitust."

Lähemalt Rosimannusega seotud firmadest ja äripartneritest loe tänasest Äripäevast.

Hetkel kuum