Alyona Stadnik • 25. juuli 2013 kell 9:39

Ligi: FI on olnud võidukas sõjas finantsstabiilsuse eest

Finantsinspektsioon on teinud head tööd ja aastatega aina tugevnenud ning selles on mõistagi hinnang ka tema juhatusele ja juhile, ütles rahandusminister ja finantsinspektsiooni nõukogu esimees Jürgen Ligi.

"Finantsinspektsioon ei saa taotleda säravaid lahingute võite, aga ta on olnud võidukas sõjas finantsstabiilsuse eest, teinud rahvusvahelist koostööd, mis meie piiriülese panganduse tõttu on võtmevaldkond, ning piiranud finantssektorisse kippuvat erinevat libaettevõtlust," ütles Ligi.

Ta lisas, et avalikkuses on inspektsioonilt nõutud ka asju, mis tema pädevusse otseselt ei kuulu. "Aga see pädevus ajas ka muutub, kuivõrd käivitub Euroopa Keskpanga järelevalve. Selle ja tohutu hulga uute, finantskriisist ajendatud regulatsioonidega toime tulek on praeguse teadmise järgi kõige konkreetsem ootus uue juhatuse suhtes," märkis minister.

Finantsinspektsioon kuulutas välja konkurssi juhatuse esimehe ametikohale. Praegune juht Raul Malmstein uuesti ei kandideeri.

Hetkel kuum