Majanduskuritegudega hakkab võitlema uus büroo

02. mai 2014, 09:59

Keskkriminaalpolitsei koosseisus alustab tööd majanduskuritegude büroo, mis hakkab uurima kõige keerukamaid ja raskemaid kuritegusid.

Nii praegune siseminister Hanno Pevkur kui ka tema eelkäija Ken-Marti Vaher märkisid, et petturitel on alust muretseda, sest sellist raskekahurväge ei ole majanduskurjategijatel Eestis varem vastas seisnud, kirjutas Eesti Päevaleht.

Pevkur ütles, et kvalifitseeritud tööjõu leidmise probleem peaks nüüd saama lahendatud: büroole on palgatõusuks ette nähtud 300 000 eurot. Selle töötajate palgad suurenevad umbes 25–30%, keskmine brutopalk on plaanis viia 1600 euroni, kirjutas väljaanne.

Büroos hakkab tööle ligikaudu 50 ametnikku, kes paiknevad üle Eesti prefektuuride juures. Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri endise majanduskuritegude talituse juhi Janek Maasiku juhitav meeskond on esialgu suurelt jaolt komplekteeritud seniste kripo majanduskuritegude üksuste töötajate baasil, lisanduvad mõned töötajat maksu- ja tolliametist.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2014, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing