Ken Rohelaan • 12. juuni 2014 kell 10:08

Eesti börsifirmade juhtide palk saab avalikuks

Eesti 16 börsiettevõtte juhtide tasud avalikustatakse nimeliselt, teatas rahandusminister Jürgen Ligi täna valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul pole valitsusel sellisele muutusele põhjust vastu olla, kuna riigiametniku palk on samuti avalik. "Kindlasti börsiettevõtete juhtide palk ei peaks olema see, mis on lõdvema regulatsiooniga," ütles Ligi.

Rahandusminister lisas, et samuti tuleks Euroopa Komisjoni hinnangul börsiettevõtete aktsionäre kaasata rohkem üldkoosolekute kaudu. Börsifirmade ja aktsionäride vahelist suhtlust üritatakse hõlbustada väärtpaberite kontosid haldavate pankade abil, samuti suunatakse finantsasutusi koostama aktsionäride kaasamispoliitikat.

"Kõlab taas ühe täiendava paberina, aga kultuuri kujundamisena on see tõenäoliselt kokkuvõttes positiivne. Börsile mineku üks õigustus on läbipaistvus ja avalik kontroll," märkis Ligi.

Hetkel kuum