19. juuni 2014 kell 11:59

Venemaa naisjuhtidelt maailma tipus

Venemaal on kaks korda enam naisjuhte võrreldes USAga, vahendab uudisteagentuur Interfax Grant Thornton International Business Report for 2014 uuringut.

Venemaa hõivas pingereas lausa esikoha, kuna riigi tippjuhtidest moodustavad naised koguni 43 protsenti. Järgnevad kolm Balti riiki – Läti, kus naisjuhte on 41 protsenti ning Leedu ja Eesti vastavalt 39 ja 37 protsendiga. Järgnevad Armeenia ja Gruusia, kus naised on hõivanud 35 protsenti kohtadest tippjuhtkonnas.

Ülejäänud Euroopas jäävad näitajad märksa madalamaks. Näiteks Hispaanias 22%, Suurbritannias 20%, Saksamaal ja Taanis 14%, Šveitsis 13% ja Hollandis alla 10%. USAs on vastav näitaja 22%. Näitajad on madalad eelkõige arengumaadega võrreldes. Nii on Indoneesias tippjuhtidest 41%, Filipiinidel 40% ning Hiinas ja Tais 38% naised. Kõige vähem on naisi tippjuhtkonnas aga Indias (14%) ja Jaapanis (9%).

Keskmiselt on maailmas tippjuhtkonnas naisi 24 protsenti. Sageli täidavad naised personali- või finantsjuhi ülesandeid. 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum