• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehase juht poliitikutele: Alustaks tööstusest

  Ando Jukk ütleb, et riik on täpselt nii tugev kui on tema majandus.Foto: Erik Prozes, Äripäev

  Vineeritehase UPM-Kymmene Otepää juht Ando Jukk soovitab poliitikutel tegutseda, et tööstus Eestis areneks.

  „Riik saab olla nii tugev, kui tugev on riigi majandus. Riigi tasemel tuleb seada õiged eesmärgid ja neist ka kinni pidada,“ ütles ta ja lisas, et Läti on lubanud olla 2018. aastaks Baltikumi parima majandusega riik. „Leedukad räägivad, et nende riik on seda hetkel ja inimesed töökamad. Reeglina on tugeva majandusega riigid arenenud tööstusega. Arvan, et tööstuse arengu poole peaks ka pilgud seadma. Tänased tingimused ei ole lähipiirkonnaga konkurentsivõimelised. Alustaks siit.“
  Samuti leiab Jukk, et väikeses madala rahvaarvuga Eestis on liiga palju omavalitsusi.
  Äripäeva koostatud edukamate ettevõtete edetabelis tõusis UPM-Kymmene Otepää 2013. aasta näitajate põhjal 253. kohalt 84ndale. „Kuidas efektiivsust kasvatada on tootmisettevõtete põhiküsimus,“ kommenteeris Jukk lühidalt, millele algaval aastal ettevõte keskenduma peab.
  Töötajaid on firmas piisavalt. „Inimesi me juurde palgata ei plaani. Eks aeg näitab.“
  Pikemalt pani Jukki mõtlema küsimus parima ettevõttejuhi kohta. „See on kõige raskem küsimus,“ nentis ta, pakkudes puidusektorist Lemeksi juhti Jüri Külvikut ja Martin Arulat Toftanist. „Jüri on rajanud ja hoidnud ettevõtet pikalt arengus, Martin on aga fanaatiline saetööstur. Mõlemal on sära silmas.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.