• Jaga lugu:

  Laane: paiksus on minevik

  Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane Foto: Andras Kralla, Äripäev

  Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane sõnul peaksid poliitikud riigikogu valimistele vastu minnes mõtlema kõige enam sellele, et inimesed pole enam ühe riigi põhised.

  „Soovin, et valimistele minevad poliitikud mõtleksid senisest enam virtuaalsete õppimise ja enesetäienduse ning kaugtöö võimaluste loomisele,“ ütles Laane.
  Ta meenutas, et sügisel pani Microsoft kokku mõttepaberi, kus pakuti erakondadele välja ideid valitsemisperioodiks 2015-2019. Laane rõhutas, et sealt koorusid välja konkreetsed soovitused, mis ühelt poolt hõlmasid elanike IKT oskuste parandamist, teiselt poolt aga kogu majanduskeskkonna arendamist, et tekiks rohkem nn tarku töökohti.    
  Ettevõtte käekäigust rääkides märkis Laane, et 2015. aastaks ennustab Microsofti otsingumootor Bing, et tehnoloogiamaailmas on kesksed nutikellad ja muud kantavad digitaalsed aksessuaarid, personaalsed digitaalsed assistendid ning nn targa kodu lahendused, mis ühel või teisel moel on seotud pilve lahendusega. Microsofti suurim väljakutse ja eesmärk ongi tema sõnul positsiooni tugevdamine pilvetehnoloogiate turul.
  Kalendriaasta vahetus Microsofti investeeringutes olulisi muutusi ei too. Microsoft planeerib investeeringuid ja vaatab üle palganumbrid majandusaasta kaupa, mis Microsoftis algab juulikuus.
  Küll on aga Microsoftil plaanis investeerida pilveplatvormi arendusse ja sellesse, et äri- ja kontoritarkvara rakendused oleksid mugavalt pilve kaudu kättesaadavad kõikidel populaarsematel platvormidel. Microsoft investeerib lahendustesse, mis võimaldavad teha tööd paindlikult, ajast ja kohast sõltumata. „Pilv ja mobiilsus on kogu korporatsiooni fookuses nii globaalsel kui ka kohalikul tasandil,“ märkis Laane.
  Eesti parim juht on Laane hinnangul selline, kes oskab komplekteerida nutika ja särava meeskonna, kes usaldab oma inimesi, on avatud ja siiras ning pöörab tähelepanu ka laiemale keskkonnale enda ümber.
  Äripäev küsib aasta lõpuni Eesti edukatelt ja nutikatelt ettevõtjatelt ja juhtidelt, millised on nende järgmise aasta suurimad väljakutsed ning millele tuleks poliitikutel enim tähelepanu pöörata.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.