Äripäev • 6. aprill 2018 kell 5:59

Kallis hind ei hirmuta Tallinna korteriostjat

Foto: PantherMedia/Scanpix

Märtsis müüdi Tallinnas 825 korterit, mis on 6,2 protsenti enam kui veebruaris, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on Tallinna korteriturg võrreldav uute autode müügiga, mis praegu samuti väga aktiivne.

"Kui veel viis aastat tagasi moodustasid peamise osa tänavapildist kasutatud autod, mida Saksamaalt toodi, tuuniti ja nihverdati maksudega, siis nüüd on need asendunud uutega. Kinnisvaraga on sama - paljud inimesed on nõus ka kehvemasse asukohta kolima, peaasi, et pind oleks uus," ütles Vahter ja lisas, et uue korteri kasuks räägibki palju tegureid, alates garantiist kuni parema ehituskvaliteedini.

"Euroopa Liidu rahapoliitika soodustab inflatsiooni, laenamist ja kulutamist ning need, kes koguvad ja hoiavad raha pangas, saavad paratamatult kahjumit. Kuigi võib tunduda, et kinnisvara on praegu kallis, siis on ostes igakuine tasu ikkagi väiksem kui üürides," lisas Vahter.

20ndates eluaastates võib vabalt otsida kohta elus ja üürida, aga pikas plaanis ei soovitaks täiesti varatuna jääda lootma Eesti Vabariigi pensionisüsteemile, märkis Vahter.

Märtsis tehti Tallinnas 1194 kinnisvara ostu-müügitehingut. Kalleim korter müüdi 550 000 ning odavaim 2000 euroga. Tallinnas müüdi 33 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kümne võrra enam kui kuu varem. Kalleim maja müüdi 620 000 ning soodsaim 2000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi 11 elamumaa krunti, mis on kahe võrra enam kui veebruaris. Kalleim krunt maksis 350 000 ning odavaim 3221 eurot.

Hetkel kuum