• Jaga lugu:

  Ettevõtlussektori kasum vähenes

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Ettevõtlussektori kogukasum oli II kvartalis 726 miljonit eurot, mis on 12% vähem kui aasta varem samal ajal, teatab statistikaamet.

  Mulluse II kvartaliga võrreldes vähenes kogukasum enamikul tegevusaladel. Suurima panuse sektori kogukasumisse andsid kaubanduse, põllumajandus-, metsandus- ja kalandus- ning info- ja sideettevõtted. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim haldus- ja abitegevuse ning veonduse ja laonduse ettevõtted.
  Ettevõtted müüsid II kvartalis kaupu ja teenuseid 15,3 miljardi euro eest ehk 10% rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Enim suurenes aastaga müügitulu põllumajandus-, metsandus- ja kalanduse tegevusalal. Ettevõtlussektori müügitulus on suurim osatähtsus kaubandus- ja töötleva tööstuse ettevõtetel, kelle müügitulu kasvas möödunud aasta II kvartaliga võrreldes vastavalt 10% ja 6%.
  Ettevõtete kulud olid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 11%, sh tööjõukulud 7% suuremad. Hõivatute ja töötatud tundide arv jäi eelmise aasta tasemele. Ettevõtlussektori tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 5900 eurot kvartalis, mis on 1% suurem kui aasta varem samal ajal.
  Teises kvartalis investeerisid ettevõtted 517 miljonit eurot, mida on viiendiku võrra vähem kui aasta varem samal ajal. Peamiselt investeeriti masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Suurimad investeerijad olid töötleva tööstuse, energeetika ning põllumajandus-, metsandus- ja kalandusettevõtted, kes kokku tegid ligi poole ettevõtete koguinvesteeringutest. 2017. aasta II kvartaliga võrreldes suurenesid investeeringud ehitistesse ning masinatesse ja seadmetesse. Ülejäänud investeeringud vähenesid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.