Artikkel
 • Jaga lugu:

  Nädala lood. Töökiusamine kimbutab ning pahade poiste võimumängud

  Suureks kombinaatoriks nimetatud Kristian Kesner.Foto: Veiko Tõkman

  Sel nädalal jätkasime Äripäevas töökiusu teemaga, oma loo rääkisid eSelveri kullerid ning Asko mööblipoe endised töötajad. Lugejate tähelepanu köitis ka mahukas ja mahlakas ülevaade maffiaprotsessist.

  Äripäeva selle nädala kaanelugu rääkis sellest, et maffiaprotsessil esitatud tõendid heidavad varju endistele politseinikele.
  Eesti ajaloo suurimal maffiaprotsessil mängiti ette salajane telefonikõne kahe nurka surutud ärimehe vahel, kes seavad omavahelises vestluses kahtluse alla kaitsepolitsei endise asedirektori Eerik Heldna tegevuse – miks ta küll käib nii sageli jutustamas kurjategijate seas tuntud tinistaja Kristian Kesneriga?
  Äripäev on enam kui kaks aastat osalenud Hubert Hirve ja Pavel Gammeri kriminaalasja kohtuistungitel, kuulanud saalis kõlanud lindistusi ja tunnistusi ning uurinud esitatud tõendeid, mis asetavad mitu endist julgeolekutöötajat küsitavatesse suhetesse allilmaga seostatud ärimeestega. Loe värvikat lugu siit.
  Lisaks kirjutasime, et Meelis Lao meenutas kohtu ees oma üllatust, kui fantoomärika Kristian Kesneriga kohtumisele minnes vaatas talle ühel hetkel vastu endine politseiuurija, praegune Keskkonnaameti uurimisosakonna juhataja Rocco Ots.
  Suureks kombinaatoriks nimetatud Kristian Kesner oli selleks ajaks tülli pööranud Hubert Hirve ja Pavel Gammeriga, kellega nad varem ajasid koos skandaalset kiirlaenuäri MiniCredit. Tol ajal said Lao ja Kesner sageli kokku, sest nad plaanisid koos äri alustada. Ent üks külaskäik oli teistest kummalisem.
  "Ära tule ise, võtan su peale," kamandas Kesner, vähemalt mäletab nii Meelis Lao, kes meenutas mullu juhtunut nn maffiaprotsessil tunnistajapingis. Mis edasi sai, loe siit.
  Mida rääkis lugude kohta nende autor Katariina Krjutškova, kuula värskest saatest “Luubi all”:
  Töökiusu lugude jätk
  Teist nädalat jutti kirjutasime töökiusu teemadel. Sel nädalal jagasid oma lugu eSelveris koroonapandeemia ajal töötanud kullerid.
  “See oli vaimne terror,” ütleb keset kõige tulisemat koroona-aega eSelveris töötanud kuller, kelle meelest kiusas ülemus sihilikult teda ja tema kolleege. Töökiusu spetsialisti sõnul on Selveri näide aga üks sellistest, kus töökiusust rääkida ei saa, isegi kui töötaja end kehvasti tundis. See annab märku, et iga pealtnäha terav situatsioon ei kvalifitseeru töökiusuks. Loe seda lugu siit.
  Lisaks avaldasime sel nädalal loo, et ekstöötajad süüdistavad tuntud mööblipoe juhti kiusamises. „See on nii kohutavalt kurb lugu,“ ütleb Asko mööblikauplusi haldava Indoor Groupi endine töötaja, kes nägi pealt säravate silmadega saabunud noore kolleegi kiusamist ja lahti laskmist.
  Kui töötaja Malle (nimi muudetud) paar aastat tagasi Indoori Groupi tööle läks, leidis ta enda sõnul eest toreda skandinaavialiku töökultuuri. Ta mäletab isegi imestust selle üle, et mõned kolleegid olid firmas töötanud pikalt, 10-20 aastat: see võiks ju kaubandusettevõtte kohta mõndagi head kõneleda. Eelmise aasta augustis tema sõnul kõik muutus. Mis juhtus, loe siit.
  Äripäeva raadio hommikuprogrammis käis töökiusu uurinud ekspert Merle Raun, kes tõdes, et tööandja peab lahendama neidki probleeme, mis töökiusuks ei liigitu. Kuula seda intervjuud siit:
  Pankrotistunud T1 leidis viimaks ostja
  Muudel teemadel sai sel nädalal lõpu ka tuntud kaubanduskeskuse T1 saaga, kui see viimaks, pärast kolmandat oksjonivooru ostja leidis.
  Äripäevale teadaolevalt osales oksjonil T1 keskuse suurim võlausaldaja Lintgen, Lõunakeskust ja teisi keskusi omav Astri Grupp, Margus Linnamäe MM Grupp, kinnisvaraarendaja Novira Capital ning AS Kapitel.
  Astri Grupist kaubanduskinnisvara ekspert ja Lintgeni nõustaja Jaan Lott ütles, et hoonest saab mitmeotstarbeline keskus. "Kaubandus koondub kahele alumisele korrusele, rajame uue sissepääsu raudtee ja Ülemiste keskuse poolele ning parandame esimese ja teise korruse vahelist liikumist." Kolmandale korrusele lisanduvad uued funktsioonid –bürooruumid, sport ja huvitegevus, terviseteenused ja avalikud teenused. Neljas korrus ei vaja olulisi kontseptuaalseid muudatusi, lisas ta. Loti sõnul tähendab see miljonites eurodes investeeringuid ning suurt ümberehitust. Loe edasi siit.
  Kuula nädalat kokku võtvat saadet "Äripäev eetris" siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.