• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luba ületunde ja maksa nende eest ehk 6 kuuga kasumisse

  Uksetootja Saajose tegevjuht Jaan Allem viis kahjumis firma poolaastaga kasumisse ning kasvatas klientide rahulolu. Ühe nipina kasutas ta ületunde.

  Allem võttis juhtimise üle ettevõtte jaoks raskel ajal, eelmise aasta juulis, kui Saajose poole aasta kahjum oli juba 142 000 eurot ning kaadrivoolavus aasta algusest 25%. "Tegu oli erakorralise olukorraga, portfellis oli tohutult tellimusi, kaugelt üle võimete piiri. Miks need olid kokku ahmitud, ei oska ma seletada," märkis Allem.
  Edasi tegutses Allem nagu näide Eliyahu M. Goldratti juhtimisraamatust "Eesmärk". "See on täpselt see, mida me tegime: sorteerisime tellimused ning vaatasime, mida pooleliolevatest tellimustest saame kohe ära teha. Järgmine oluline samm, mida tegime, oli kliendi informeerimine tarneajast," rääkis Allem. "Tuleb rääkida ausalt ära, mitte vassida."
  Kuna olukord oli kehv, siis ei julgenud keegi ka palkadest rääkida. "Minu küsimus oli, miks ei pandud inimesi tööle nii palju, kui nad tahavad - ja miks mitte neile siis ületöö eest rohkem maksta. Selle nimel, et tellimused valmis saada. Rääkisin töölistega ja nad olid kahe käega nõus rohkem palka saama," lausus Allem.
  Milliseid soovitusi Allem andis, kuidas tööd efektiivsemaks muuta ning millistel põhjustel on soome ehitusettevõtja eesti omast parem, loe pikemalt tänasest Äripäevast. 
   
   
  Autor: Alyona Stadnik, Rivo Sarapik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Uuest nädalast saab märkida Läti tanklaketi Virši aktsiaid
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.