• Investorid muretsevad globaalse majanduskasvu aeglustumise ja börsifirmade tulemuste pärast.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Aktsiaturud lõpetasid nädala korraliku langusega

  USA aktsiaturud langesid korralikult ka täna ning Standard & Poor’s 500 ja Dow Jonesi indeksid pühkisid selle aasta tõusu, sest börsifirmade kvartalitulemused valmistasid pettumuse, vahendab MarketWatch.

  Dow Jonesi indeks kukkus päeva alguses 500 punkti, aga õhtul toimus mõningane taastumine. Lõpuks kukkus indeks 296 punkti võrra, 24 688 punktini. S&P 500 kukkus 1,7 protsenti, 2658 punktini. Nasdaq Composite taandus 2,1 protsenti, 7167 punktini.
  FTSE Russelli globaalsete turgude uuringute direktor Alec Young ütles, et täna põhjustasid languse Amazoni ja Alphabeti kehvad tulemused. Suuremaks mureks on aga see, mis saab globaalsest majandusest 2019. aastal.
  Klaas on pooltühi
  "Kõik makromajandusega seotud probleemid, olgu selleks intressimäärade tõus või Hiina majanduse aeglustumine, näitavad, et 2019. aasta kasumikasvu ootuste puhul on klaas pigem pooltühi," nentis Young.
  Sellel nädalal on Dow langenud 3 protsenti ja S&P 500 3,9 protsenti. Oktoobris on kumbki indeks odavnenud vastavalt 6,7 ja 8,8 protsenti. Tänase languse järel on mõlemad indeksid aasta algusega võrreldes kukkunud.
  Young lisas, et languse kiirus ja ulatus tekitavad muret. "See on väga ohtlik aeg ja turg näeb välja nagu kukkuv nuga. Me ootame ostjate saabumist," nentis ta.
  Muresid jagub
  Investorid muretsevad jätkuvalt globaalse majanduse aelgustumise, intressimäärade kasvu ning ettevõtete kasuminumbrite pärast. Viimase puhul kardetakse, et kasumikasv on tipu saavutanud. Tagatipuks on käimas ka USA ja Hiina vaheline kaubandussõda.
  Hästi ei mõjunud ka suurfirmade kehvad kvartalitulemused. Amazon teatas rekordilisest kasumist, aga kolmanda kvartali käive olid oodatust kehvem. Veel tähtsamaks peetakse aga seda, et Amazoni neljanda kvartali prognoos oli oodatust tagasihoidlikum. Amazoni aktsia kukkus täna ligi 8 protsenti.
  Täna ilmus ka USA majanduskasvu number, mis oli oodatust tugevam. Majandus paisus kolmandas kvartalis 3,5 protsenti, ökonomistid ootasid 3,4protsendilist kasvu.
  Nafta odavnes juba kolmandat nädalat järjest ning Brenti naftabarrel maksis reede õhtuks 77,8 dollarit. Kulla hind kallines 0,3 protsenti, 1236 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.