Rait Kondor • 9. november 2018 kell 21:58

Börs: USA parlamendivalimiste nädal lõppes languspäevaga

New Yorgi aktsiabörsil oli täna languspäev.  Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP/Scanpix

USA aktsiaindeksid reedel langesid, kuid nädala kokkuvõttes oli turg plussis, mida aitas tekitada USA valimispäeva järgne üle 2%-line tõus käesoleva nädala kolmapäeval.

Täna langes laiapõhjaline S&P 500 indeks 0,92%, tehnoloogiaindeks Nasdaq langes 1,7%.

Enimkaubeldud aktsiatest väärib märkimist General Electric, mille aktsia langes päeva lõpuks 5,7% 8,58 dollarini, peale seda, kui JP Morgani analüütikud säilitasid aktsia müügisoovituse, kärpides aktsia hinnasihti 10 dollari pealt 6 dollari peale. JP Morgani analüütik Stephen Tusa tõi välja, et kui veel kaks aastat tagasi olid kõik kaheksa GE äriüksust kasumlikud, siis nende prognoosi järgi on 2020. aastal kuus äriüksust kahjumis või tegutsevad kasumi-kahjumi piiril.

Suurfirmadest oli täna suur langeja arvutimängude tootja Activision Blizzard, mille aktsia langes pärast pettumust valmistanud tulemusi 12,4% 55,01 dollarini. Sellega on viimase viie aastaga kolmekordset tõusu näidanud aktsia kukkunud käesoleval aastal 17%, viies firma turuväärtuse 42 miljardi dollari juurde.

Neljapäeva õhtuste majandustulemuste järgselt läks hästi Walt Disney aktsial, mis saavutas aastaga 12% suuruse käibe ja kasumi kasvu ning aktsia kerkis täna selle peale 1,7% 118 dollarini.

Dropboxi aktsia kerkis täna 3,27% 25,55 dollarini, kui lõppenud kvartalil näitas firma oodatust väiksemat kahjumit. 10,3-miljardi dollarilise turuväärtusega ettevõte tuli börsile alles käesoleva aasta märtsis, pakkudes toona aktsiat müügiks 21-dollarilise hinnaga.

Toornafta jätkas viimaste nädalate langust, kui USA WTI toornaftasegu hind langes täna 1,3% 59,85 dollarini.

Järgmistel nädalatel on jätkuvalt vaatluse all USA-Hiina kaubandussuhete areng ning mure maailma majanduskasvu aeglustumise osas.

Hetkel kuum