• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP: Savisaar tahaks esmalt Tallinna ära võtta

  Eelmisel nädalal algatas keskerakond Tallinna linnapea ja volikogu esimehe umbusaldamise. 64 volikogulasest kirjutasid umbusaldusele alla enam kui pooled, 33. Seega on Edgar Savisaar asunud sõjakäigule Jüri Mõisa ja Rein Voogi vastu.

  Keskerakonna umbusaldusavaldus, mis on tehtud ilma konkreetsete pretensioonideta seniste linnajuhtide aadressil, tähendab võimu haaramise katset all-linnas ja pärast seda Toompeal, mida polegi tahetud maskeerida, leiab Äripäev oma esmaspäevases juhtkirjas.
  Torkab silma, et Savisaarel pole tööalaselt Mõisale ja Voogile eriti midagi ette heita. Kui vormiliselt, siis ehk linnaametnike palkade tõstmise katset ja abilinnapeade postide ühendamist nendele alluvate ametitega. Umbusalduse avaldamise põhjused need kindlasti pole ? tõuseksid ja palgad keskmeestel ning -naistel endilgi ja samuti oleksid nad huvitatud võimu kontsentreerimisest.
  Linna volikogu kukutas läbi ka mitmed seaduseelnõud, mis on arutlusse võetud koalitsiooni poolt. Nii et kui raskusi pole, siis tekitame need.
  Savisaaresse süstib adrenaliini pidev võitlus üksinda kolmikliidu vastu. Tõenäoliselt luges Savisaar visalt oma poolthääli, kuni eelmisel neljapäeval jõudiski õnn keskerakonna õuele: 33 õnnetut jah-sõna sai lõpuks täis. Ei mallanud Savisaar rohkem oodata, vaid alustas viivitamatult pealetungi. Kui õnnestuks Tallinnas kehtestada oma võim, siis katalüüsiks see protsesse ka Toompeal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.