1. detsember 2000 kell 12:55

Haldusreform annab ettevõtjatele kvaliteetsemat tööjõudu

Paljudes maapiirkondades on omavalitsused ühed suurimad tööandjad, mistõttu valdade liitmisel tekib suur hulk ülejäävaid ametnikke. Võru maavanem Mait Klaassen nentis, et kahtlemata tekitab haldusreform tööpuudust.

'Nii nagu ärimees üritab kasumit viia maksimaliseerida, nii üritan ametkond oma arvu maksimaliseerida,' ütles Klaassen. 'Samas on nad kõik juba suured inimesed, hambad suus ja oskavad lugeda-kirjutada, küll nad uue töö leiavad.'

Maaettevõtjad on tihti kurtnud, et maal on vähe kvaliteetset ja usaldusväärset tööjõudu. 'Eks nad sealt nüüd saavad,' lisas Klaassen.

Klaasseni hinnangul on ettevõtjal siis kasu haldusreformist, kui uus tekkiv omavalitsus hakkab looma võimalikult soodsat kliimat ettevõtlusele. 'Omavalitsused peaksid aru saama, et palju lihtsam on saada raha kohapealt firmade käest, kui riigilt küsida,' märkis maavanem.

Hetkel kuum