Ülo Toomsalu • 12. detsember 2000 kell 7:29

Pärnumaa autostub iga aastaga

Esimese detsembri seisuga on Pärnumaal registreeritud 30 202 sõiduautot, keskmiselt on auto igal 3,3 inimesel, kirjutab Pärnu Postimees.

Autode arvult jääb Pärnumaa eelkõige tänu Tallinnale alla Eesti keskmist ja kaugele maha enamikust arenenud tööstusriikidest. Kuid kasvutempo on meil kiirem ja juba oleme jõudnud üsna lähedale Taanile, kus väärtushinnangud ja elulaad eelistavad sageli jalgratast autole.

Pärnus registreeriti tänavu esmakordselt 1690 sõiduautot, maal ainult 202, seega üle kaheksa korra vähem.

Automarkidest on tänavu ülekaalukalt kõige rohkem registreeritud Forde, mida on tulnud juurde peaaegu kaks korda rohkem kui teisel kohal olevaid Opeleid. Uue auto muretsemisel eelistavad pärnakad aga Peugeot?sid, Opeleid ja Ladasid.

Hetkel kuum