Otepää väärib pikemat suusapidu

Väinu Rozental 12. veebruar 2001, 00:00

?FISi juhtide seisukoht oli, et kahju on nii lühikese võistluse peale raisata nii hästi üles ehitatud infrastruktuuri,? rääkis Otepää MK etapi direktor Alar Arukuusk eile pärast rahvusvahelise suusaliidu tegelaste lahkumist. ?FISi juhid lubasid tõsiselt kaaluda Otepääle kahepäevast ja pikemate distantsidega võistlust.?

Korraldajate hinnangul oli suusapidu Otepääl jälgimas umbes 8000 inimest. See on vähem, kui oodati. Kas peeti piletihinda kõrgeks või hirmutas eelmiste päevade vihm, mine võta kinni.

Laupäevahommikused külmakraadid ja piiluv päike kütavad üles ilusa suusavõistluse ootust. Seda ei suuda rikkuda isegi üksikud autonahaalid, kes veidi alla sajase sõidukiirusega Otepää suunas vuravast autorongist pidevalt möödasõitu üritavad.

Tund enne esimest, naiste starti täitub staadionitribüün inimeste ja pasunaprääksudega. Staadionipileti omanikele tasuta jagatud sinised plastpasunad kirjaga ?Tee end kuuldavaks? lämmatavad kohati valjuhääldist tulvava võistlusinfo.

Ka raja ääres elab rahvas kaasa nii omadele kui ka võõrastele mööda suhisevatele suusatajatele. Metsa all on pasunatuututajaid vähem, siin kõlistatakse kellukesi ja ergutatakse hüüetega.

Suusastaadioni lähedal metsaaluse suusaraja ääres suppi, hamburgereid ja muud pakkunud väikefirma OÜ Paverin juhatuse liige Evald Morozov tõdeb, et järjekord tekkis vaid kahe võistlusdistantsi vahel. ?Kauplemise aeg jäi liiga lühikeseks,? viipab Morozov müümata jäänud toidukraamile. Kell kolmveerand kaks on tal aeg asjad kokku pakkida. ?No kolm tuhat krooni kasumit tuleb vast ikka ära,? arvutab Morozov päeva kassat.

Võistluse lõppedes ei kiirusta kõik pealtvaatajad sugugi lahkuma. Inimesi jätkub Väike-Munamäele suusatama, Otepää kultuurikeskuse pargi talilaadale, äridesse ja söögikohtadesse. Suusasuurvõistlus elavdab linna ärielu paariks päevaks.

Otepää turismiinfokeskuse projektijuhi Mare Raidi hinnangul ööbis MK etapi ajal Otepääl umbes 5000 inimest. ?Kõik atesteeritud ja atesteerimata mahutuskohad olid täis,? räägib Raid. ?Lisaks veel sugulaste-tuttavate pool ööbijad.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing