Vaata Maailma projekt nõuab raha

Viktoria Korpan 23. mai 2001, 00:00

Ühispanga-poolne Vaata Maailma projektijuht Riho Unt rääkis, et viimasel koosolekul jäi kõlama ettepanek, et firmad, kes osalevad praegu projektis allahindluste ja soodustustega, peaksid toetama projekti ka rahalise panusega.

Selle suurus võiks olla umbes üks protsent firma kasumist ja mitte vähem kui 500 000 krooni aastas.

Vaata Maailma projektijuht Alar Ehandi ütles, et selline ettepanek on tõesti tehtud, kuid otsus ei ole veel vastu võetud.

Ühispank toetab Vaata Maailma projekti 30 miljoni krooniga, sellest ligi 10,2 miljonit eraldab pank juba sel aastal.

Undi sõnul suunatakse see raha eeskätt avalike internetipunktide loomiseks. Järgmisel nädalal otsustab Ühispank, mis piirkondades luuakse panga abil avalikud internetipunktid. ?Avaldusi on juba laekunud, praegu jagame 30?40 arvutit,? rääkis Unt. ?Uuendame ka need avalikud arvutid, mis on Ühispanga kontorites.? Ühispank kompenseerib ka intresse arvuti soetamisel.

Eesti ühe suurema IT-firma Baltic Computer Systemsi (BCS) tütarettevõtte BCS Infra juhatuse esimees Märt Viitas ütles, et firma on otsustanud peale soodustele toetada projekti 200 000 krooniga.

?Kuhu see raha läheb, otsustab Vaata Maailma,? sõnas Viitas. BCSi mitterahaline panus on umbes seitsme miljoni krooni väärtuses kolme aasta jooksul.

Maailma ühe suurema arvutitootja IBM Eesti esinduse juht, Vaata Projekti nõukogu liige Valdo Randpere ütles, et ei soovi kommenteerida IBMi võimalikku rahalist toetamist. ?Otsus, et kõik projektis osalejad peavad kindla summaga toetama, pole veel vastu võetud,? rääkis ta. ?Meie uurime praegu tarkvara kinkimise võimalusi, see võib olla rohkem väärt kui mõnisada tuhat krooni.?

IBM on projektiga liitumisel lubanud kuni 60 protsenti allahindlust tark- ja riistvarale.

?Oleme otsustanud investeerida osa oma kasumist ja kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu ajast projekti Vaata Maailma, konkreetselt saame palju ära teha ka oma klientfirmade, kelleks on Eesti suured ja kesksuured ettevõtted, töötajate seas internetile juurdepääsu tagamiseks,? ütles projektiga liitunud ASi IT Grupp nõukogu esimees Jaak Ennuste.

Ka Eesti suurim kaabeltelevisioonifirma Starman teatas üleeile liitumisest projektiga ning panustab omalt poolt lähema kolme aasta jooksul 10 miljonit krooni.

MicroLinki juhatuse liige Antti Aasmaa ütles, et firmas pole veel arutatud võimalust toetada projekti kindla rahasummaga. ?Seda otsustab nõukogu,? sõnas ta. Arvutiallahindluse kujul toetab MicroLink projekti 15 miljoni krooniga.

Vaata Maailma on Eesti ettevõtete ja riigi koostöös sündinud suurprojekt, mille eesmärgiks on suurendada oluliselt internetikasutajate arvu ning parandada sellega Eesti elanike elukvaliteeti ja riigi konkurentsivõimet.

___________________________________________________

17.05.2001 Ligipääs internetile olgu kõigile tasuta

07.05.2001 Vaata Maailma projekt loob Eestisse sadu internetipunkte

06.04.2001 E-riik saab e-kodaniku

02.04.2001 Firmad viivad arvutid maal

08.03.2001 Internet saab rahasüsti

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing