• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Jaak Allik usub valitsuse langemist kevadel

  Rahvaliidu ideoloog Jaak Allik ütleb, et juba mõne kuu pärast võib koalitsioon laguneda, kui tulumaksu alandamiseta jäänud Reformierakond peab sealt lahkuma.

  «Res Publica ei ole tsentristlik partei, vaid Reformierakonna kloon,» ütles Rahvaliidu parlamendifraktsiooni aseesimees Jaak Allik intervjuus Postimehele vaid paar päeva pärast seda, kui tema erakonna esimees Villu Reiljan oli koos Res Publica ja Reformierakonna juhtide Juhan Partsi ja Siim Kallasega kirjutanud alla võimutüli lõpetanud kokkuleppele.
  See lükkas aasta võrra edasi reformierakondlaste peamise valimislubaduse täitmise ehk tulumaksu alandamise alguse ning kinnitas graafiku, mille järgi tulumaks hakkab 2005. aastast langema, et olla 2007. aastaks 20 protsenti.
  Ugala teatri eelmine juht Allik, üks viimase võimutüli lavastajaid, välistab võimaluse, et tulumaks saaks alaneda.
  Rahvaliidu nn radikaalset tiiba esindava Alliku sõnul on ainus võimalus tulumaksu alandamisest tekkinud eelarveauku täita uute maksudega, millest Villu Reiljan kirjutas möödunud esmaspäeval peaminister Partsile ja tekitas sellega üleüldise vastuseisu.
  «Reformierakond nägi nüüd, et igasugune jutt uutest kaudsetest maksudest tekitab ühiskonnas palju suuremat vastuseisu, kui maksumäära hoidmine praegusel tasemel,» ütles Allik ja järeldas: «Valitsus jääb püsima üksnes juhul, kui Reformierakond loobub tulumaksu alandamise nõudest või teeb lähemate kuude jooksul ettepanekud, kuidas leida riigieelarvesse raha tulumaksukärbete katteks.»
  Reformierakonna parlamendipoliitik Jürgen Ligi oli Alliku sõnu kommenteerides vaoshoitud. «Rahvaliitu juhib Villu Reiljan, kes on kinnitanud soovi valitsuses jätkata ja Reiljani allkiri kinnitab ka tulumaksu alanemist,» ütles Ligi.
  «Mulle tundub, et Allik on praegu pettunud, aga nende rahvaliitlaste arv, kes oleksid olnud pettunud oma erakonna valitsusest lahkumise järel, olnuks kindlasti suurem.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.