Nafta ja bensiini hind tegid Tokyos rekordi

Romet Kreek 17. aprill 2006, 00:00

Kuna reedel oli USA ja Suurbritannia tooraineturud pühade tõttu suletud, on värskeim info kütuse hinnaliikumisest Aasiast. Tokyos tõusis nafta ja bensiini hind rekordkõrgele. Muretseti, et nädalavahetuse jooksul tugevneb Iraani ja Rahvusvahelise Energeetikaagentuuri vastasseis, mis võib ohustada maailma suuruselt neljanda naftatootja eksporti.

Aasia suurimal energeetikafutuuride börsil, Tokyo toorainebörsil, tõusis septembrikuise tarnetähtajaga nafta hind reedel 1,3 protsenti, 65,73 dollarile barrelist. "Kasvav geopoliitiline risk Iraanis ajab hindu ülesse," ütles Tokyos asuva Livedoor Commodity analüütik Koji Suzuki.

Bensiini hind tõusis Tokyos kõigi aegade kõrgeimale tasemele, seda teist päeva järjest. Bensiini oktoobrilepingu hind tõusis 0,8 protsenti, 2,13 dollarile gallonist.

New Yorgi Kaubabörsi põrandal tõusis neljapäeval nafta mailepingu hind ühe protsendi, 69,32 dollarile barrelist. See on kõrgeim sulgemishind pärast 1. septembrit. Bensiini hind järgnes New Yorgis nafta hinnale, kerkides 0,8 protsenti, 2,1079 dollarile gallonist.

"Kuna USAs valitseb nafta hinna suhtes tõusumeeleolu, on ka Jaapanis naftatoodete hinnad kõrged," ütles Nihon Unicomi analüüsiosakonna asedirektor Hiroyuki Kikukawa Bloombergile. "Ka nafta rafineerimistehaste seisakud ajavad hinda üles."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing