ÄP 5 aastat tagasi: Hüvasti, Pro Kapital!

ÄP 01. september 2006, 00:00

Eelmine nädal tõi kohalikule väärtpaberiturule täiesti pretsedenditu uudise - Tallinna Väärtpaberibörsi (TVB) noteerimiskomisjon otsustas lõpetada ASi Pro Kapital Grupp väärtpaberitega kauplemise, kuna mainitud emitent "pani korduvalt toime börsi reglemendi sätete rikkumisi, millega võidi kahjustada investorite huve." Nii kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Kohalikud tegijad pole kunagi päris täpselt aru saanud, mis Pro Kapitali aktsiaga börsil tegelikult toimub. Hind liigub, käivet on ka, kuid miskipärast domineeris siiski kahtlus, et aktsiate omanik ei vahetu. Sama omanik tõstab aktsiaid ühelt kontolt teisele, luues eksitava mulje nii aktsia hinnast, käibest kui ka kauplemisaktiivsusest.

Hetkeseis: Ernesto Preatonit on Eestis varasemast harvem näha, kuid ta on endiselt tegev siinses kinnisvara- ja turismiäris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing