Luterma aktsionärid loodavad parema hinna peale

Virge Haavasalu 11. september 2009, 00:00

"Minu jaoks on nüüd tegemist pikaajalise investeeringuga ja lähiajal ma aktsiate müügivõimalust otsima ei hakka," ütles Luterma aktsionär Toomas Kivimägi, kellel on 7825 aktsiat.

"Jätsin Luterma aktsiad kätte, kuna pidasin börsi hinda liialt madalaks," põhjendas ta. Kivimägi loodab, et ettevõte parandab oluliselt oma majandusnäitajaid lähemal paaril aastal. "Piimatööstus ja kommivabrik on igati tänapäevased tootmisüksused. Usun, et enamik kahjumlikest tegevustest muudes valdkondades on lõpetatud," rääkis Kivimägi, märkides samas, et küll ripub Lutermal õhus suhkrutrahv ja 100 miljoni kroonine vaie Alta Capital Partnersi ühe omanikuga Indrek Rahumaaga. "Seega riske siiski jätkub," nentis ta.

Pikaajaline endise Kalevi aktsionär Ott Licht tunnistas, et ootab Oliver Kruudalt kui Luterma suuromanikult börsiväliselt aktsiate ülevõtmispakkumist.

Lichti arvates lootis Kruuda saada viimasel kolmel kuul aktsiad odavamalt kätte, kui oli firma tegelik väärtus. Kuna Lutermal on üle 5 protsendi väikeaktsionäre, siis peab Kruuda Lichti sõnul kas hakkama koos otsuseid langetama, sealhulgas dividende maksma, nii nagu aktsionäridega ikka asjad käivad, või siis tegema ülevõtmispakkumise.

Sander Karu jättis üle 7000 aktsia enda kätte, kuna hind börsil ei olnud piisavalt kõrge. "Joon jätkuvalt Tere piima, söön Kalevi šokolaadi ja Vilma torti. Ootan, et Lutermal ja Kruudal hästi läheb," rääkis ta.

"Loodan võõrandada need aktsiad kunagi tulevikus õiglase hinna eest," kirjutas väikeaktsionär Arvo Nõges e-kirjas. Luterma aktsiaid ta ei müünud, kuna peab aktsia väärtust kõrgemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing