• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Amet piiras arendaja soove

  Kakumäe Jahisadama juht Sander Kaus ütles Äripäevale, et keskkonnaamet lubas Kakumäe sadamas ehitada peaaegu kõike, mida kinnisvaraarendajad tahtsid.
  "Keskkonnaamet ütles oma kirjas, et nende hinnangul on võimalik ehitada nii sadamarajatised kui ka sadamahoone, Lesta 11 ja Lesta 10 korterelamud, samuti Lesta 20 hoone ilma ehituskeeluvööndit vähendamata," rääkis Kaus. "Seega ei oma keskkonnaameti kiri praktiliselt mingit mõju meie äriplaanile."
  Kausi sõnul soovitas keskkonnaamet planeerida korterelamud looduslikule rohumaale, mis võib kohalike elanike privaatsust häirida. "Seetõttu soovime kindlasti ameti ja kohalike elanikega selle muudatusega seonduvaid asjaolusid arutada," märkis Kaus.
  Kakumäe jahisadama projekti suurinvestor Jaan Pillesaar ütles, et peab keskkonnaameti seisukohta positiivseks, kuna see võimaldab ehitada enamiku planeeritud ehitusmahust. Pillesaar lisas, et Kakumäe Jahisadam on praegu investeerimise faasis ja jääb sinna arvatavasti veel tükiks ajaks, investorid on sellega ka arvestanud.
  Igapäevaelus patendivolinikuna töötav kakumäelane Almar Sehver avaldas arvamust, et praeguses seisus jääb kohalike elanike kohtuskäik kinnisvaraarendaja vastu ära.
  "Osaliselt rahuldab see meie nõudeid ja see on kakumäelastele hea uudis," kommenteeris Sehver keskkonnaameti hiljutist kirja. Sehveri sõnul kinnitab amet sellega piirkonnas rakendatud varasemat praktikat, mille kohaselt ei lubatud omal ajal ka sadama kõrvalkinnistutel ehituskeelualale ehitada.
  "Kakumäelased on keskkonnaameti julguse üle väga rõõmsad," märkis Sehver. "Nüüd on edasi arendaja otsustada, milliseid muudatusi ta projektis teeb."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.