Amet piiras arendaja soove

Anne Oja 12. oktoober 2009, 00:00

Kakumäe Jahisadama juht Sander Kaus ütles Äripäevale, et keskkonnaamet lubas Kakumäe sadamas ehitada peaaegu kõike, mida kinnisvaraarendajad tahtsid.

"Keskkonnaamet ütles oma kirjas, et nende hinnangul on võimalik ehitada nii sadamarajatised kui ka sadamahoone, Lesta 11 ja Lesta 10 korterelamud, samuti Lesta 20 hoone ilma ehituskeeluvööndit vähendamata," rääkis Kaus. "Seega ei oma keskkonnaameti kiri praktiliselt mingit mõju meie äriplaanile."

Kausi sõnul soovitas keskkonnaamet planeerida korterelamud looduslikule rohumaale, mis võib kohalike elanike privaatsust häirida. "Seetõttu soovime kindlasti ameti ja kohalike elanikega selle muudatusega seonduvaid asjaolusid arutada," märkis Kaus.

Kakumäe jahisadama projekti suurinvestor Jaan Pillesaar ütles, et peab keskkonnaameti seisukohta positiivseks, kuna see võimaldab ehitada enamiku planeeritud ehitusmahust. Pillesaar lisas, et Kakumäe Jahisadam on praegu investeerimise faasis ja jääb sinna arvatavasti veel tükiks ajaks, investorid on sellega ka arvestanud.

Igapäevaelus patendivolinikuna töötav kakumäelane Almar Sehver avaldas arvamust, et praeguses seisus jääb kohalike elanike kohtuskäik kinnisvaraarendaja vastu ära.

"Osaliselt rahuldab see meie nõudeid ja see on kakumäelastele hea uudis," kommenteeris Sehver keskkonnaameti hiljutist kirja. Sehveri sõnul kinnitab amet sellega piirkonnas rakendatud varasemat praktikat, mille kohaselt ei lubatud omal ajal ka sadama kõrvalkinnistutel ehituskeelualale ehitada.

"Kakumäelased on keskkonnaameti julguse üle väga rõõmsad," märkis Sehver. "Nüüd on edasi arendaja otsustada, milliseid muudatusi ta projektis teeb."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing