9. detsember 2010 kell 8:00

BÖRS: Aasia mõõdukalt optimistlik

Jaapani oodatust suurem majanduskasv ning Austraalia head tööhõive numbrid lisasid investorites kindlust viia uut raha börsidele juurde.

"Aasia kasvuimpulss on jätkuvalt elus," ütles Samsung Investment Trusti analüütik Pauline Dan Bloombergile. "Samas on veel palju küsimärke. Hiina likviidsuse kokkutõmbamise plaan on peamine risk uude aastasse minnes, lisaks on veel geopoliitilised riskid Korea poolsaarel ning Euroopa võlaprobleemid.

Jaapani sisemajanduse koguprodukt kasvas kolmandas kvartalis uutel andmetel 4,5%, mis oli loodetust kõrgem. Bloombergi poolt küsitletud ökonomistide prognoosiks kujunes 4,1%.

Jaapanis tõusis sealne Nikkei 225 indeks 0,52% ja Hong-Kongis Hang Seng 0,34%. Taas olid languses Hiina aktsiaturud - CSI 300 kukkus 1,53% ja Shanghai A-aktsiate indeks 1,32%. Lõuna-Koreas rallis Kospi 1,70%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum