• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahumägi hämas pere sissetulekuga

  Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi võimalikule bluffimisele juhtis Äripäev tähelepanu 29. novembril ilmunud artiklis "Vastuseta: kust tuleb Mari Rahumägi teenistus".
  25. novembril eetris olnud TV3 otsesaates "Kolmeraudne" andis Jaanus Rahumägi teada, et tema perekonna jõukuse allikas on eelkõige abikaasa Mari Rahumägi teenistus. "Minu abikaasa teenib vähemalt 5-6kordse palga iga kuu, võrreldes sellega, mis riigikogu liige teenib. Ma elan tema toel täiesti selgelt," selgitas Rahumägi.
  Kuna Rahumägi tasu riigikogus ulatub viiekordse Eesti keskmise palgani, siis pidanuks Mari Rahumägi igas kuus teenima vähemalt 300 000 krooni.
  Tema tööandja aruandest selgub, et Quelle kataloogiäri üles ostnud Consortio Invest AB kahe juhatuse liikme tasu kokku oli igas kuus ühes sotsiaalmaksuga alla 150 000 krooni, mis on tunduvalt väiksem kui Rahumägi välja öeldud numbrid.
  Eile ilmunud Eesti Päevalehes annab Jaanus Rahumägi teada, et tema ja Mari Rahumägi teenisid 2009. aastal kokku 2,8 miljonit krooni. Seega perekond Rahumägide eelmise aasta deklareeritud tulu oli ühes kuus keskmiselt 233 333 krooni. Sellest Jaanus Rahumägi sissetulek on umbes 65 000 krooni ja Mari Rahumägi sissetulek natukene alla 170 000 krooni.
  Nendest andmetest selgub ka, et perekond Rahumägile pakutavad hüved on mitu korda kallimad Jaanus ja Mari Rahumägi sissetulekutest. Kaks aastat perekond Rahumägi kasutuses oleva villa maksumus on üle 11 miljoni krooni.
  Kui Jaanus Rahumägi rääkis otsesaates tõtt, siis on perekond Rahumägil lisaks maksuametile igal aastal deklareeritule veel sissetulekuid, mille allikaid keeldub aga Jaanus Rahumägi avalikustamast.
  Eile palus toimetus Rahumägil kommenteerida, millest on tingitud hämamine tema sissetuleku ümber. Rahumägi kirjutas e-kirjas, et jääb oma pere sissetulekute osas varasemate sõnade juurde. "Minu pere eraelu suveräänsus ja privaatsus on kaitstud põhiseadusega ja seda põhiseaduse põhiväärtust olete te oma lehes räigelt rikkunud," kirjutas Rahumägi.
  "Olen avalikustanud oma majanduslike huvide deklaratsioonis kogu vajaliku info 2009. aasta kohta," lausus Rahumägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rapsimine ei aita, olgu alfa või oomega
Ärgem sattugem koroonaviiruse omikroni tüvest paanikasse. Eesmärk ei tohi olla selle lõpuni eemal hoidmine, vaid tüve leviku takistamine, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ärgem sattugem koroonaviiruse omikroni tüvest paanikasse. Eesmärk ei tohi olla selle lõpuni eemal hoidmine, vaid tüve leviku takistamine, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonaviiruse uus tüvi tirib ka Euroopa aktsiaid allapoole
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.