Aivar Hundimägi • 9. detsember 2010 kell 21:00

Rahumägi hämas pere sissetulekuga

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi võimalikule bluffimisele juhtis Äripäev tähelepanu 29. novembril ilmunud artiklis "Vastuseta: kust tuleb Mari Rahumägi teenistus".

25. novembril eetris olnud TV3 otsesaates "Kolmeraudne" andis Jaanus Rahumägi teada, et tema perekonna jõukuse allikas on eelkõige abikaasa Mari Rahumägi teenistus. "Minu abikaasa teenib vähemalt 5-6kordse palga iga kuu, võrreldes sellega, mis riigikogu liige teenib. Ma elan tema toel täiesti selgelt," selgitas Rahumägi.

Kuna Rahumägi tasu riigikogus ulatub viiekordse Eesti keskmise palgani, siis pidanuks Mari Rahumägi igas kuus teenima vähemalt 300 000 krooni.

Tema tööandja aruandest selgub, et Quelle kataloogiäri üles ostnud Consortio Invest AB kahe juhatuse liikme tasu kokku oli igas kuus ühes sotsiaalmaksuga alla 150 000 krooni, mis on tunduvalt väiksem kui Rahumägi välja öeldud numbrid.

Eile ilmunud Eesti Päevalehes annab Jaanus Rahumägi teada, et tema ja Mari Rahumägi teenisid 2009. aastal kokku 2,8 miljonit krooni. Seega perekond Rahumägide eelmise aasta deklareeritud tulu oli ühes kuus keskmiselt 233 333 krooni. Sellest Jaanus Rahumägi sissetulek on umbes 65 000 krooni ja Mari Rahumägi sissetulek natukene alla 170 000 krooni.

Nendest andmetest selgub ka, et perekond Rahumägile pakutavad hüved on mitu korda kallimad Jaanus ja Mari Rahumägi sissetulekutest. Kaks aastat perekond Rahumägi kasutuses oleva villa maksumus on üle 11 miljoni krooni.

Kui Jaanus Rahumägi rääkis otsesaates tõtt, siis on perekond Rahumägil lisaks maksuametile igal aastal deklareeritule veel sissetulekuid, mille allikaid keeldub aga Jaanus Rahumägi avalikustamast.

Eile palus toimetus Rahumägil kommenteerida, millest on tingitud hämamine tema sissetuleku ümber. Rahumägi kirjutas e-kirjas, et jääb oma pere sissetulekute osas varasemate sõnade juurde. "Minu pere eraelu suveräänsus ja privaatsus on kaitstud põhiseadusega ja seda põhiseaduse põhiväärtust olete te oma lehes räigelt rikkunud," kirjutas Rahumägi.

"Olen avalikustanud oma majanduslike huvide deklaratsioonis kogu vajaliku info 2009. aasta kohta," lausus Rahumägi.

Hetkel kuum