Silvia Kruusmaa • 9. september 2011 kell 14:03

President ei andnud vangistuse saanud ehitusfirma juhile armu 

President Toomas Hendrik Ilves jättis rahuldamata suures ulatuses maksude tasumisest hoidunud ning selle eest reaalse vangistuse saanud ehitusfirma juhi Mart Tarumi armuandmispalve, vahendasid ERR Uudised.

49aastane Tarum taotles veel kuu aega tagasi Harju maakohtult vangi minekuks lisaaega, kuid kohus keeldus seda tegemast ning saatis Tarumi üheks aastaks trellide taha.

Tarum taotles vangistuse edasi lükkamist põhjendusel, et ta on esitanud vabariigi presidendile armuandmispalve, milles palub enda vabastamist karistuse kandmisest või karistuse kergendamist armuandmise korras, kuid kohus märkis, et seadus ei näe ette süüdimõistetu karistuse edasi lükkamist armuandmispalve esitamisel.

Mullu novembris mõistis Harju maakohus Tarrest Ehituse süüdi suures ulatuses maksude tasumisest hoidumises ning määras firmale rahalise karistuse viis miljonit krooni ning Rihti Projektile sama kuriteo eest rahalise karistuse 850 000 krooni.

 

Hetkel kuum