• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapokomisjon kannab kaotusi

  Võib olla juhus, et juba teine poliitikute huvide konflikti paljastav skandaal puhkes riigikogu liikmega, kes ühtlasi on Eesti eriteenistusi kontrolliva julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige. Kuid kindlasti on ligi aastase vahega toiminud sündmused tähelepanuväärsed.

  Esmalt selgus, et julgeolekueksperdiks tituleeritud ning kaitsepolitseiameti ja teabeameti üle järelevalvet tegeva komisjoni esimees, reformierakondlane Jaanus Rahumägi omab varjatud majandushuve. Osavalt villaskandaaliks ristitud sündmusel on sügavam sisu: kas eriteenistusi kontrolliv parlamendiliige sobib oma kohale, kui ta varjab ja vassib. Paraku otsustas riigikogu toona, et selline käitumine on normaalne, sest juriidiliselt on kõik korrektne. Rahumägi lahkus alles pärast uue riigikogu valimisi.
  Eelmiselt nädalal sattus aga samuti valitsuspartei, kuid seekord IRLi liige Indrek Raudne nn elamislubade äritsemise skandaali. Raudne on osaline ettevõttes, mis tegeleb Vene kapitali maaletoomisega ning seeläbi ka investoritele elamislubade hankimisega. Muu hulgas tekkis avalikkusel kahtlus, et ühtlasi ka nn kapokomisjoni kuulunud Raudne kasutas oma mõjuvõimu ärilistel eesmärkidel ja vastupidi. Raudse sundis erakond lahkuma kohe ja mitte ainult erikomisjonist, vaid riigikogust, kuigi siingi oli ilmselt JOKK.
  Küsimuses, kas põhjus on komisjoni enda või selle liikmete taust, näib olulisem viimane. Sest esimene on olemuslik, teine muudetav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.