Jaga lugu:

ABB: EAS peaks ettevõtetele andma rohkem nõu

ABB AS juhatuse esimehe Bo Henrikssoni sõnul on ka nemad pidanud EASilt saadud toetuse tagasi maksma. ABB aga ootaks EASilt rohkem koostööd ja nõu.

„Meil ei olnud aega nendega vaielda. Kui lähed kohtusse, võtab see nii palju aega ja vaeva, see pole väärt,“ märkis Henriksson.

ABB AS on saanud EASilt aastatel 2005-2012 toetusi 29 projekti jaoks. „Oli vaja investeerida tootmisliini, mille jaoks me ka toetusi küsisime,“ lausus Henriksson.

Küsimusele, kas EASi toetusest on olnud ka kasu, vastas Henriksson, et kasu on olnud selles mõttes, et toetus on hoidnud neid samal real teiste ettevõtetega. „Ei ole ühe ettevõtte eelistamist teisele," lisas ta. "Aga raha jagamine peaks olema natuke teistmoodi, kui see praegu on - kuidas toetatakse ja mille jaoks. EASil on palju toetusskeeme, mis ei toeta Eesti ärikeskkonda ja -konkurentsi.“

Henrikssoni sõnul võiks EAS rohkem anda ettevõtjatele nõu, kuidas projekti ette valmistada, et ei tuleks hiljem tagasilööke. „Meie ei tea sellest nii palju kui EASi spetsialist, kes peaks teadma, kas seda toetust on võimalik saada või mitte, mis on tingimused. Peaks olema koostöö ettevõtte ja EASi vahel,“ ütles Henriksson.

Tänane Äripäev kirjutab, et Tõrva linn on üks väheseid omavalitsusi, kes julges minna EASi vastu kohtusse ning seal võita. Vaidluse põhjus oli EASi soov nõuda Tõrvalt tagasi osa lasteaia Mõmmik renoveerimistoetusest. Vaatamata kohtuvõidule pole aga Tõrva osa abiraha tagastamisest pääsenud, sest EAS kavatseb esitada tagatisnõude uuesti.

Äripäev küsib ettevõtetelt, kas neil on EASi abirahast kasu olnud.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum