• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gibraltar meelitab fondijuhte

  300aastane Suurbritannia territoorium Hispaania lõunaosas – Gibraltar –  meelitab madalate maksumäärade ja regulatsiooniga, mis võimaldab kogu Euroopa Liidus turustada fonde ja riskifonde, vahendab Bloomberg.

  2012. aastal on nelja aastaga Gibraltaril registreertiud fondide arv enam kui neljakordistunud ja ületab 200 piiri. Paljusid nendest juhivad varem Londonis ja Zürichis töödanud investeerimispankade nagu BNP Paribasi, UBSi ja Goldman Sachsi töötajad.
  „Gibraltar on üsna edukalt meelitanud fondijuhte oma regulatoorse ja maksurežiimiga,“ ütles Deloitte & Touche Gibraltari kontori juht Joseph Caruanan. „Varakad inimesed otsivad kohta, kus nad on teretulnud ja kus neid ei maksustata jõhkralt.“
  Kogu ELis turustamisõigusega fondide regulatoorse keskkonna loomine aitas tõmmata kauplejaid ja fondijuhte Londonist ära, kus tõsteti 2010. aastal tippteenijate tulumaksumäär 50 protsendile, et seda siis hiljem alandada 45 protsendile. Gibraltaris maksustatakse ärisid 10 protsendiga võrreldes Suurbritannia 23% ettevõtete tulumaksumääraga. Gibraltar ei maksusta väljaspool oma territooriumi teenitud tulu. Samuti on kehtestatud üksikisikute tulumaksukohutususele ülempiir.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.