• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valdur Laid: juhi ainus põhjus olemas olla on eesmärke täita

  Juhti on vaja ainult selleks, et inimesi eesmärkide poole liigutada, ütles TeliaSonera Soome lairiba äriüksuse juht Valdur Laid Pärnu juhtimiskoknverentsil.

  "Juhti on vaja ainult selleks, et saavutada eesmärke, muuks pole teda vaja," rääkis Valdur Laid Pärnu juhtimiskonverentsil. "Me oleme ise ka piisavalt tublid, et tööle tulla ja tööd teha jne," lisas ta.
  Laid märkis, et juhtimisel on kaks vastandlikku eesmärki: nõutakse tänaseid tulemusi ja samas ettevõtte homset võimekust. "See on nagu noorsportlastega. Treener võib täna tema ületreenimisega saavutada väga häid tulemusi, mida oodatakse, aga tuleviku mõttes võib see tähendada väiksemat võimalust headeks saavutusteks," tõi ta näite.
  Seega on ettevõtte jaoks oluline pikaajaline eesmärk. Laidi sõnul on kõige jätkusuutlikum lähtuda perefirma ärimudelist. "Perefirmas tehakse asju nii, et tänasel päeval oleks kõik korras, aga samas ei tehta kunagi midagi sellist, mis võtaks võlgu tuleviku arvelt."
  Kui ettevõtte jaoks pole "suur pilt" selge, tekib Laidi hinnangul tippjuhtimisdarvinism. "Juhid hakkavad tegelema iseenda agenda loomisega, et tulemused, mida nõutakse, ongi see, mida ettevõte ootab," ütleb ta. "See on nagu poliitikute puhul, kes peavad olema iga nelja aasta tagant valmis tagasivalimiseks, ainult et juhtide puhul on see tagasivalimine kvartaalne," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.