Äripäev • 9 jaanuar 2017

Pevkur hakkab ettevõtjaid veenma

Hanno Pevkur valiti Reformierakonna uueks juhiks.  Foto: Andras Kralla

Reformierakonna uus juht Hanno Pevkur avaldas esimesed põhimõtted, mille najal hakkab erakonna ja ettevõtjate vahelist usaldust taastama.

Äripäev kirjutas enne Reformierakonna uue juhi valimist, kuidas uue juhi käe all võiks Reformierakonnast saada parempoolse liberaalse maailmavaate esindaja. Nüüd on uus juht Hanno Pevkur avaldanud esimesed seisukohad selle kohta, mida ettevõtjatele lubab.

Postimehele antud intervjuus sõnastab Pevkur ettevõtlusest kaks mõtet. Esiteks, kindlasti peab ettevõtja tundma, et riik segab tema tegemisi nii vähe kui võimalik - olema peavad selge maksukeskkond, arusaadavad reeglid ja vähe bürokraatiat. Teiseks, kui tahame tugevat keskklassi, ei ole seda võimalik saavutada kõigile võrdselt sotsiaaltoetusi makstes. "Heaolu kasvule loob eelduse hea ettevõtluskeskkond ja majanduskasv. Raha ei tule eelarvest. Raha ei tule seina seest. Raha tuleb maksumaksja taskust, töö ja tootlikkuse kasvuga," ütles Pevkur. 

Kõnelemist ettevõtjatega alustab Pevkur erakonna sees, kus tema sõnul on palju eri suuruses ettevõtjaid.

Hanno Pevkur valiti eile ülekaalukalt Reformierakonna uueks juhiks, teda valinud parteilased kiitsid teda kui empaatilist inimest ja paremat peaministrikandidaati, kui oleks Kristen Michal.

Hetkel kuum