Küsitlus: iga teine töötaja ootab palgatõusu

06. aprill 2018, 08:51
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180406/NEWS/180409789/AR/0/AR-180409789.jpg

Enam kui iga teine Eesti töötaja leiab, et tema tööandja oleks suuteline palku tõstma, selgus CVKeskus.ee küsitlusest.

"Uurisime kahe Balti riigi - Eesti ja Leedu - töötajate arvamusi nende tööandjate palgatasemete konkurentsivõime kohta, et selgitada välja, kus on palgasurve tugevam," ütles Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. Selgus, et vaid 5% Eesti töövõtjaist leiab, et palgad tema ettevõttes on konkurentsivõimelised.

"Enam kui iga teine (58%) Eestis küsitletud töötaja arvab, et tööandja on võimeline talle kõrgemat palka maksma. Leedus leidis aga koguni 76% vastanutest, et tööandja on palgatõusuks võimeline, mis viitab, et palgasurve on Leedus tunduvalt tugevam," lisas Auväärt.

Eestis on kriitilisimad sektorid finants, ehitus, kinnisvara, turundus ja müük, kus töötajad tunnetavad võimalust palku tõsta ja ootavad tööandja initsiatiivi.

Kõige rahulolematumad oma ettevõtte palgatasemega on transpordi-, logistika- ja tööstus- ning tootmissektori töötajad - vaid 1% küsitletuist arvab, et nende ettevõttes on palgad konkurentsivõimelised.

Kõige konkurentsivõimelisemaks hindavad oma palgataset riigisektori töötajad (8%).

Küsitlusele vastas 2763 eri valdkonna töötajat, neist 1334 Eestist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2018, 08:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing