Mait Kraun • 27. aprill 2017 kell 13:30

Fordi kasum langes kolmandiku võrra

Ford Focus  Foto: epa

Fordi teatas esimese kvartali tulemused, millest selgus, et puhaskasum langes kolmandiku võrra.

USA autotootja Ford Motori esimese kvartali puhaskasum langes 35 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes), sest tagasikutsumiste, tehnoloogia ja toorainetega seotud kulud olid kõrged. Lisaks oli USA turul kehvem müük, vahendab MarketWatch.

Fordi puhaskasum oli esimeses kvartalis 1,6 miljonit dollarit. Kohandatud kasum aktsia kohta oli 39 senti, Wall Streeti analüütikud ootasid kasumiks 36 senti aktsia kohta. Käive tõusis 4 protsenti 39,1 miljardi dollarini.

Eelmise aasta samal ajal oli kasum 2,5 miljardit, mis oli ettevõtte ajaloo suurim. Toona aitas kasumile kaasa suur nõudlus uue F-150 kaubiku järele. „Tulemused olid head, aga eelmisel aastal läks nii hästi, et võrrelda on raske,“ ütles Fordi finantsjuht Bob Shanks.

Ettevõtte tulemusi mõjutas negatiivselt ka tugevam USA dollar ning Hiina turu müügilangus. Ford teatas märtsis, et peab tagasi kutsuma pool miljonit autot, millega seotud kulud ulatusid 295 miljoni dollarini.

Hetkel kuum